Topul salariilor în Primăria Galaţi
Foto: Sonia Baciu

Topul salariilor în Primăria Galaţi
Cu cât le-au crescut veniturile şefilor administraţiei locale
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Doi dintre directorii executivi ai Primăriei municipiului Galaţi au încasat în iunie 2019 venituri nete cu 36,8 la sută mai mari decât în iunie anul trecut. Cel puţin aşa reiese din răspunsul furnizat de administraţia locală la solicitarea noastră întemeiată pe liberul acces la informaţiile de interes public. În acelaşi timp, directorii executivi cu pricina câştigă cu un leu mai mult decât fiecare dintre cei doi viceprimari ai municipiului Galaţi.

Pentru că sunt plătiţi din bani publici, ni se pare firesc ca gălăţenii să ştie cu cât sunt remuneraţi cei mai importanţi zece oameni din administraţia locală a oraşului. Tocmai de aceea am solicitat Primăriei, în baza prevederilor Legii nr. 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să ne spună care a fost cuantumul net al veniturilor calculate şi plătite la nivelul lunii iunie 2019 pentru cele mai importante zece funcţii publice. Odată obţinute, am comparat sumele respective cu cele furnizate tot de Primăria Galaţi pentru luna iunie 2018. Vă prezentăm în continuare, cum au evoluat veniturile mai-marilor Galaţiului.

2.619 lei în plus

Conform răspunsului Primăriei, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Cristian Capeţis, şi directorul executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Managementul Documentelor, Cristi Ochiu, au fost plătiţi, în luna iunie a acestui an, cu câte 9.733 de lei. Faţă de luna iunie a anului trecut, când au încasat fiecare câte 7.114 lei, plusul financiar înseamnă 2.619 lei net, adică 36,8 la sută. Nu ne rămâne decât să sperăm că şi în oraş calitatea lucrărilor de infrastructură şi nu numai, dezvoltarea Galaţiului, dar şi relaţiile publice de care depinde soluţionarea problemelor cetăţenilor s-au îmbunătăţit măcar cu 36,8 la sută…

Creşteri mai modeste

Tot 9.733 de lei a încasat în luna iunie a acestui an şi directorul executiv al Direcţiei Financiar Contabilitate, Rodica Câmpeanu. În iunie 2018, veniturile sale nete erau de 8.891 de lei, deci creşterea este de 842 de lei, reprezentând 9,4 la sută.

Conform datelor Primăriei, venitul net plătit secretarului municipiului Galaţi, Radu Kovacs, a fost de 9.485 de lei în luna iunie a acestui an. Cum anul trecut în aceeaşi perioadă a fost plătit cu 8.891 de lei, plusul său financiar este de 594 de lei, adică 6,6 la sută.

Nici trei la sută în plus

Locul următor în topul salariilor directorilor executivi ai Primăriei Galaţi i-a revenit lui Daniel Stadoleanu, care conduce Direcţia Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale. În luna iunie a acestui an, a fost plătit cu 8.005 lei, în condiţiile în care anul trecut în aceeaşi perioadă încasa 7.825 de lei. Creşterea este modestă - 180 de lei, însemnând 2,3 la sută.

În top intră şi directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu, Ionel Burtea, cu venituri nete încasate de 7.316 lei. Şi în cazul acestuia majorarea este modestă - 202 lei, însemnând 2,8 la sută.

Dintre toţi directorii executivi ai Primăriei, cel mai modest plătit pare să fie Vergiliu Vals, de la cârma Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice - 7.306 lei. Ţinând seama de faptul că anul trecut în iunie încasa 7.114 lei, plusul financiar este de numai 192 de lei - 2,7 la sută.

Viceprimarii şi city managerul

Câte 9.734 de lei au încasat în luna iunie a acestui an fiecare dintre cei doi viceprimari ai Galaţiului, Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR), dar şi city managerul Marius Humelnicu. În iunie anul trecut, fiecare dintre cei trei era plătit cu câte 8.892 de lei. Cu 842 de lei mai puţin decât în iunie acest an. Nu vă putem spune dacă şi atribuţiile încredinţate de primar prin fişa postului, dar mai ales munca pe care o desfăşoară s-au intensificat cu 9,4 la sută, dar acesta este plusul lor financiar în ultimul an. Să nu uităm că, în iunie 2017, viceprimarii nu încasau decât 5.494 de lei, deci nu se poate spune că nu sunt stimulaţi financiar!

Creştere de 9,4 la sută şi pentru primar

În iunie 2019, primarul municipiului Galaţi Ionuţ Pucheanu a beneficiat de o indemnizaţie de 10.951 de lei, cu 948 de lei mai mare faţă de veniturile nete încasate în iunie 2018, care s-au cifrat la 10.003 lei. Asta înseamnă o creştere de 9,4 la sută. În iunie 2017, edilul-şef al urbei avea o indemnizaţie de doar 6.256 de lei.

Foto-colaj

Citit 18221 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2019 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.