Topul salariilor în Primăria Galaţi
Foto: Sonia Baciu

Topul salariilor în Primăria Galaţi
Cu cât le-au crescut veniturile şefilor administraţiei locale
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Doi dintre directorii executivi ai Primăriei municipiului Galaţi au încasat în iunie 2019 venituri nete cu 36,8 la sută mai mari decât în iunie anul trecut. Cel puţin aşa reiese din răspunsul furnizat de administraţia locală la solicitarea noastră întemeiată pe liberul acces la informaţiile de interes public. În acelaşi timp, directorii executivi cu pricina câştigă cu un leu mai mult decât fiecare dintre cei doi viceprimari ai municipiului Galaţi.

Pentru că sunt plătiţi din bani publici, ni se pare firesc ca gălăţenii să ştie cu cât sunt remuneraţi cei mai importanţi zece oameni din administraţia locală a oraşului. Tocmai de aceea am solicitat Primăriei, în baza prevederilor Legii nr. 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să ne spună care a fost cuantumul net al veniturilor calculate şi plătite la nivelul lunii iunie 2019 pentru cele mai importante zece funcţii publice. Odată obţinute, am comparat sumele respective cu cele furnizate tot de Primăria Galaţi pentru luna iunie 2018. Vă prezentăm în continuare, cum au evoluat veniturile mai-marilor Galaţiului.

2.619 lei în plus

Conform răspunsului Primăriei, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Cristian Capeţis, şi directorul executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Managementul Documentelor, Cristi Ochiu, au fost plătiţi, în luna iunie a acestui an, cu câte 9.733 de lei. Faţă de luna iunie a anului trecut, când au încasat fiecare câte 7.114 lei, plusul financiar înseamnă 2.619 lei net, adică 36,8 la sută. Nu ne rămâne decât să sperăm că şi în oraş calitatea lucrărilor de infrastructură şi nu numai, dezvoltarea Galaţiului, dar şi relaţiile publice de care depinde soluţionarea problemelor cetăţenilor s-au îmbunătăţit măcar cu 36,8 la sută…

Creşteri mai modeste

Tot 9.733 de lei a încasat în luna iunie a acestui an şi directorul executiv al Direcţiei Financiar Contabilitate, Rodica Câmpeanu. În iunie 2018, veniturile sale nete erau de 8.891 de lei, deci creşterea este de 842 de lei, reprezentând 9,4 la sută.

Conform datelor Primăriei, venitul net plătit secretarului municipiului Galaţi, Radu Kovacs, a fost de 9.485 de lei în luna iunie a acestui an. Cum anul trecut în aceeaşi perioadă a fost plătit cu 8.891 de lei, plusul său financiar este de 594 de lei, adică 6,6 la sută.

Nici trei la sută în plus

Locul următor în topul salariilor directorilor executivi ai Primăriei Galaţi i-a revenit lui Daniel Stadoleanu, care conduce Direcţia Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale. În luna iunie a acestui an, a fost plătit cu 8.005 lei, în condiţiile în care anul trecut în aceeaşi perioadă încasa 7.825 de lei. Creşterea este modestă - 180 de lei, însemnând 2,3 la sută.

În top intră şi directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu, Ionel Burtea, cu venituri nete încasate de 7.316 lei. Şi în cazul acestuia majorarea este modestă - 202 lei, însemnând 2,8 la sută.

Dintre toţi directorii executivi ai Primăriei, cel mai modest plătit pare să fie Vergiliu Vals, de la cârma Direcţiei Servicii Comunitare de Utilităţi Publice - 7.306 lei. Ţinând seama de faptul că anul trecut în iunie încasa 7.114 lei, plusul financiar este de numai 192 de lei - 2,7 la sută.

Viceprimarii şi city managerul

Câte 9.734 de lei au încasat în luna iunie a acestui an fiecare dintre cei doi viceprimari ai Galaţiului, Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR), dar şi city managerul Marius Humelnicu. În iunie anul trecut, fiecare dintre cei trei era plătit cu câte 8.892 de lei. Cu 842 de lei mai puţin decât în iunie acest an. Nu vă putem spune dacă şi atribuţiile încredinţate de primar prin fişa postului, dar mai ales munca pe care o desfăşoară s-au intensificat cu 9,4 la sută, dar acesta este plusul lor financiar în ultimul an. Să nu uităm că, în iunie 2017, viceprimarii nu încasau decât 5.494 de lei, deci nu se poate spune că nu sunt stimulaţi financiar!

Creştere de 9,4 la sută şi pentru primar

În iunie 2019, primarul municipiului Galaţi Ionuţ Pucheanu a beneficiat de o indemnizaţie de 10.951 de lei, cu 948 de lei mai mare faţă de veniturile nete încasate în iunie 2018, care s-au cifrat la 10.003 lei. Asta înseamnă o creştere de 9,4 la sută. În iunie 2017, edilul-şef al urbei avea o indemnizaţie de doar 6.256 de lei.

Foto-colaj

Citit 17799 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2019 00:34

6 comentarii

  • postat de marsupiu mc hotz
    Sâmbătă, 03 August 2019 16:56
    109.166.133.***
    Există mai multe ţări în care nu se plătesc taxele pe venit, iar în multe dintre acestea este şi foarte plăcut să trăieşti.Totuşi, avantajul de a trăi într-o astfel de ţară nu este atât de uşor de dobândit. Câteva dintre cele mai cunoscute ţări care oferă beneficiul financiar al unor venituri fără taxe sunt Bermuda, Monaco, Bahamas, Andorra şi Emiratele Arabe Unite, potrivit unui articol publicat pe platforma investopedia. com.

    1. Emiratele Arabe Unite
    Există mai multe ţări în Orientul Mijlociu care nu au o taxă pe venit, iar EUA sunt considerate printre cele mai atractive, cu un guvern şi economie relativ stabile. EUA au o economie înfloritoare şi un mediu multicultural mai dezvoltat decât în alte ţări din Orientul Mijlociu. Au restaurante bune, iar opţiunile de divertisment sunt la fel. Au de asemenea facilităţi educaţionale dezvoltate şi o populaţie mare vorbitoare de limba engleză.

    ADVERTISING

    inRead invented by Teads
    2. Bahamas
    Să te bucuri de avantajul de a nu plăti taxe în Bahamas depinde mai ales de rezidenţă, nu de obţinerea cetăţeniei, astfel că aceasta este una dintre ţările cu cel mai uşor acces la o viaţă fără taxe. Pentru a aplica la rezidenţă, un individ trebuie să plătească valoarea unui permis anual de rezidenţă sau să obţină un permis de rezidenţă nelimitat, prin achiziţia unui bun imobiliar în Bahamas.

    ADVERTISMENTSCROLL TO CONTINUE WITH CONTENT

    Bahamas este una dintre insulele ieftine ale Caraibelor. Oferă o infrastructură şi servicii bune. Serviciile medicale nu sunt însă considerate excelente: mulţi expaţi din Statele Unite, de exemplu, călătoresc înapoi în SUA în situaţia în care au nevoie de îngrijiri medicale. Nassau, capitala Bahamas, se confruntă cu o rată a criminalităţii ridicată.


    3. Bermuda
    Bermuda este chiar mai atrăgătoare decât Bahamas; totuşi, este o ţară mult mai scumpă în ce priveşte costul vieţii. Este de asemenea un loc relativ izolat - astfel că este una dintre cele mai scumpe ţări din lumea vestică. De exemplu, chiria pentru un apartament modest porneşte de la 2.000 de dolari sau chiar mai mult; iar un galon de lapte (circa 4 litri) costă între 10 şi 15 dolari.
    Bermuda are o infrastructură foarte dezvoltată şi un sistem de transport public pe măsură. Majoritatea expaţilor care trăiesc în Bermuda sunt angajaţi în sectorul financiar.

    4. Monaco
    Cunoscut drept locul în care super-bogaţii lumii trăiesc o vacanţă permanentă, Monaco a fost, de mult timp considerat unul dintre cele mai frumoase şi dorite destinaţii din Europa. Aflat pe Riviera Franceză, Monaco are marine mari, bine dezvoltate, care sunt în general ocupate de mai multe iahturi din toată lumea. Unul dintre cele mai cunoscute este Monaco Grand Prix, cu multe apartamente care pot fi închiriate începând cu 10.000 de dolari sau mai mult pe parcursul unui eveniment. Monaco este un oraş stat care nu este cu mult mai mare decât Vaticanul. Are una dintre cele mai scăzute rate ale criminalităţii din lume. Pe de altă parte însă, este unul dintre cele mai scumpe locuri în care să trăieşti. Un permis pentru o rezidenţă legală aici poate fi obţinut în mai puţin de trei luni, dar necesită depozitarea a aproximativ jumătate de milion de dolari în banca din Monaco.

    5. Andorra
    Spre deosebire de ţările menţionate mai sus, aici se plătesc taxe pe venit - însă nu de toată lumea. Aflată în munţii Pirinei, între Franţa şi Spania, Andorra oferă un impozit care se plasează la nu mai mult de 10% pentru persoanele care câştigă mai mult de 40.000 de euro în fiecare an. Localizarea ţării oferă imagini de vis pentru pasionaţii de munte, însă în afară de acestea, viaţa aici este destul de uşoară. Andorra este renumită nu doar pentru taxele scăzute, dar şi pentru o taxă pe valoare adăugată redusă, aducând mulţi europeni aici pentru a-şi cumpăra ţigări, băuturi, îmbrăcăminte, electronice. Are de asemenea una dintre cele mai dezvoltate industrii bancare off-hsore din lume. Drumul spre obţinerea cetăţeniei este printre cele mai lungi, cu o naturalizare care se poate întinde pe mai mult de 10 ani.

    by JF

    oare mortii aia de foame din primariile de mai sus sin ce traiesc?
    0
    8
    Raportează
  • postat de Marsupiu Mc Hotz
    Sâmbătă, 03 August 2019 14:17
    93.122.250.***
    oare cand semneaza statul de plata n.au nici o strangere de inima? mai ales ca majoritatea efectiv nu au studii de specialitate pentru functiile respective ... ar trebui efectuata privatizarea primariilor iar bugetul peovenit din taxe si impozite locale sa fie stabilit prin referendum local... AMIN..
    0
    31
    Raportează
  • postat de Tureltan
    Sâmbătă, 03 August 2019 11:26
    78.96.80.***
    Pe felie, cum se spune , este autoarea acestui articol simplu concis cu multe spatii libere, semn ca cine vrea sa citeasca printre randuri are multe de descoperit. Am remarcat imediat doua personaje cu salarii de aproape 10.000 lei , majorate cu 36%. Este vorba de directorii de la Directia de Dezvoltare Infrastructura si Lucrari Publice, Cristian Capetis si Cristi Ochiu de la Relatii Publice si Manajamentul Documentelor, doi mari sefi in Primarie, niciodata de gasit, paziti (ascunsi) ingenios de salariatii subordonati , mari sefi la care se raporteaza mai toate sesizarile cetatenilor. Urmariti grupul ,, Sesizari la primarie,, si veti vedea zeci de reclamatii care nu ating cu nimic sectoarele respective. Iata plangerile locatarilor referitoare la modul cum serviciu din primarie rezolva situatia din asociatie, urmariti ce mai infrastructura este la Filesti Sat, la Barbosi , Micro 13. Lucrurile merg mult mai prost ca pe timpurile lui Stan sau Nicolae, dar salariile au crescut vitejeste. Inainte bravi sefi sa va chivernisiti pe mandatul asta cu seful vostru cel mare!
    2
    41
    Raportează
  • postat de Ion
    Sâmbătă, 03 August 2019 08:07
    185.53.196.***
    Eu cred ca trebuie sa le tripleze salariile imediat. Oamenii astia lucreaza asiduu pentru prosperitatea acestui oras. Au facut lucruri fenomenale pentru galateni cum ar fi .... nu are rost sa le insir aici, le stim toti. Bravo! Tinand cont ca Romania se duce de rapa le recomand sa se mute in alte judete pentru a ridica si in alte parti nivelul de civilizatie si competenta. Romania trebuie salvata iar acesti oameni, fruntea orasului Galati trebuie sa-si aplice toate abilitatile si in alte orase. Sa ducem tara pe culmile civilizatiei! Ma bazez pe acesti oameni cum se bazeaza un bolovan ca va pluti pe apa. Succesul este cert.
    5
    64
    Raportează
  • postat de Rusine .
    Sâmbătă, 03 August 2019 05:41
    108.245.201.***
    Salarii mari pt . cei care nu fac nimic ...Frumos va sade .Galatiul e o ruina ...si salariile sunt mari la primarie ..
    3
    60
    Raportează
  • postat de SERGIU
    Sâmbătă, 03 August 2019 01:13
    213.233.85.***
    Sunt salarii date de stat în baza unor legi votate în unanimitate de toate partidele politice.
    Ne întoarcem la comunism?
    90
    17
    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.