UPDATE ACS Universitatea a cucerit Supercupa

UPDATE ACS Universitatea a cucerit Supercupa
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE | Echipele gălăţene continuă seria meciurilor de pregătire, iar două dintre ele şi-au disputat primul trofeu al sezonului. Pe terenul din Tuluceşti, recent dat în folosinţă, s-au întâlnit două dintre rivalele competiţiilor judeţene, organizate de AJF, în Supercupă. Protagoniste, ACS Universitatea „Dunărea de Jos” şi Zimbrul Slobozia Conachi. 

În două dintre ediţiile anterioare câştigaseră „zimbrii” (în 2017 şi 2018), provocându-i, parcă, pe „studenţi” pentru al treilea trofeu. Ei bine, echipa pregătită de Cătălin Savu a demonstrat mai multă maturitate în joc, de data aceasta, iar fluierul final i-a găsit în avantaj, la scorul de 5-2 (1-1). Până la pauză tabela a arătat egalitate, cu toate că „universitarii” s-au văzut mai mult. Scorul a fost deschis de Maţoianu (care în cele din urmă a marcat de trei ori), dar Tudosă a reuşit să restabilească echilibrul. Şi la reluare a fost egalitate, până la 2-2 (Zimbrul a punctat prin Spânache), după care echipa de Liga a III-a a sprintat spre victorie, după ce la pauză au fost operate trei schimbări importante. Pe lângă cele trei goluri ale lui Maţoianu pentru învingători a mai înscris golgheterul echipei, Adrian Grigoraş, de două ori. „Pe lângă trofeu, care are importanţa lui, sunt mulţumit de evoluţia băieţilor, în această repetiţie generală în vederea startului în Liga a III-a”, ne-a spus Cătălin Savu.

La finele meciului, învingătoarea a primit trofeul, iar ambele echipe au fost recompensate cu medalii şi diplome. 

Cele două formaţii au jucat cu următoarele garnituri:

Universitatea: Enache – Iacob, Moise, Manea, Bădilaş – Ignat, Chiriac, Mohorâţă, Vârlan – Perju, Maţoianu. Au mai jucat: Grigoraş, Lovin, Ţuiu şi Morogan (antrenori Cătălin Savu şi Eugen Baştină).

Zimbrul: Măstăcan – Radu, Antofe, Scutaru, Cr. Frunză – Căldăraru, Postelnicu, Năpârlică, Tudosă – Ionuţ Cristian şi Spânache.au mai intrat: Matei, State, Basalâc şi Drăgan (antrenori Cosmin Gârleanu și Florin Anghel).

Oţelul şi Lieştiul, ultimele verificări

Cu o săptămână înainte de startul în prima etapă a Ligii a III-a, celelalte două divizionare şi-au verificat potenţialul de joc. „Oţelarii” au primit replica unei colege de eşalon – Huşana Huşi, pe care a dominat-o la toate capitolele. Drept urmare, şi tabela de marcaj i-a fost favorabilă, elevii antrenorului Alexandru Ciobanu impunându-se cu un scor de forfait, 3-0, prin reuşitele lui Crihană, Matei (penalti) – pentru fault în suprafaţa de pedeapsă a lui Zărnescu, şi Bordieanu. A fost „probată” şi o formulă ce ar putea intra în prima etapă în meciul de la Paşcani. Iată „unsprezecele” de start: Preda – Pop, Puţanu, Ghiocel, Manău – Crihană, Pleşa, Zărnescu, Munteanu – Grădinaru, Matei. Au mai fost folosiţi: Drăgan, Stoian, Bordieanu, Avram şi Ţicămucă.

Victorie s-a înregistrat şi pe terenul din Lieşti, în meciul dintre Sporting şi Atletico Vaslui, scor de 2-0. Au punctat Iancu şi Alin Nica. De notat că pentru lieşteni a fost şi un fel de revanşă, întrucât cu o săptămână în urmă, tot la Lieşti, câştigaseră vasluienii cu scorul de 2-1. Antrenorul Doru Balmuş, sprijinit de Cristi Brăneţ, a aliniat următoarea formulă: Vădeanu – Munteanu, Gâţă, Dima, T. Năstase – Munchiu – Iancu, Adamache, R. Năstase, Nica – Dănăilă. Au mai jucat Hodorogea şi Mosca, întrucât gazdele au avut mai puţin de cinci jucători indisponibili, câţiva dintre ei ar putea fi recuperaţi până sâmbătă, când vor juca la Foresta Suceava.


ACS Universitatea "Dunărea de Jos" Galați a câștigat Supercupa României, în fața formației Zimbrul Slobozia Conachi. Gălățenii s-au impus cu scorul de 5-2, în meciul disputat sâmbătă la Tulucești. Pentru ACS Universitatea acesta este al treilea trofeu, după cel de campioană a Ligii a IV-a și "Cupa României", faza județeană. 

Vom reveni cu amănunte.

Citit 2950 ori Ultima modificare Duminică, 18 August 2019 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.