DECLARAŢII după rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale. Ce cred cei mai importanţi lideri politici ai Galaţiului

DECLARAŢII după rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale. Ce cred cei mai importanţi lideri politici ai Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat. Urmează, pe 24 noiembrie, bătălia finală pentru mandatul de preşedinte al României. Pentru că fiecare vot contează, iată ce au de spus liderii celor mai importante partide politice din Galaţi, ai căror candidaţi au ocupat podiumul electoral al alegerilor prezidenţiale. La solicitarea ziarului „Viaţa liberă”, preşedinţii organizaţiilor judeţene PNL, PSD şi USR au transmis următoarele mesaje.

Senatorul George Stângă, preşedintele PNL Galaţi:

"Începem construcţia României normale"

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost o victorie pentru Partidul Naţional Liberal, atât la nivel naţional, cât mai ales la nivel local. Acesta este motivul pentru care preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă, a ţinut să le mulţumească gălăţenilor care au ieşit la vot. Mai mult, preşedintele PNL Galaţi a punctat şi o premieră pentru judeţul nostru. „Le mulţumesc, în primul rând, gălăţenilor care l-au votat pe Klaus Iohannis, care au ales să susţină programul prezidenţial propus de acesta şi promovat de PNL. Duminică, românii ne-au acordat un vot de încredere, unul care ne responsabilizează şi mai mult. 

În primul tur am obţinut o victorie importantă. Însă, mai avem un pas important pe 24 noiembrie, atunci când putem asigura continuitatea parteneriatului dintre preşedintele Iohannis şi PNL, un parteneriat Preşedinte - Guvern pentru dezvoltarea României.

Pentru PNL Galaţi, rezultatul de duminică reprezintă un scor istoric. Am reuşit ca pentru prima oară în istoria post-decembristă a PNL să facem judeţul Galaţi să fie galben. Suntem cu mult peste PSD datorită votului gălăţenilor. Acest rezultat ne responsabiliează să muncim mai mult şi să depunem eforturi şi mai mari pentru a-i reprezenta cu cinste pe gălăţeni. 

Mai avem un test pe data de 24 noiembrie. Am speranţa că românii vor vota pentru Klaus Iohannis, aşa cum s-a întâmplat şi în 2014. După 24 noiembrie, îmi doresc să începem construcţia României normale cu un preşedinte liberal, Klaus Iohannis, şi un guvern liberal condus de Ludovic Orban”, ne-a declarat senatorul George Stângă, preşedintele PNL Galaţi.

Costel Fotea, preşedintele executiv PSD Galaţi:

„Şi în turul doi, gălăţenii şi românii vor vota cu inima!”

„În condiţiile în care toate partidele au atacat, în campania electorală, PSD şi pe candidatul său, Viorica Dăncilă, în cel mai josnic mod cu putinţă, refuzând, în schimb, o dezbatere publică, rezultatele primului tur de scrutin demonstrează că atât PSD, cât şi candidatul său, Viorica Dăncilă, se bucură de aprecierea şi de încrederea oamenilor.

Iar asta se întâmplă pentru că Partidul Social Democrat şi Guvernul condus de Viorica Dăncilă, în ciuda tuturor criticilor agresive şi a campaniei defăimătoare, au luat cele mai importante măsuri în beneficiul cetăţenilor.

Măsuri pe care de altfel, acum, actualul preşedinte al României şi guvernul PNL, fără nicio jenă, pe unele dintre acestea şi le asumă, iar pe altele încearcă să le ducă în derizoriu ori chiar intenţionează să le anuleze.

Am spus întotdeauna că cetăţenii sunt cei care au ultimul cuvânt în ceea ce priveşte un candidat sau altul şi că tot cetăţenii sunt cei care decid cu cine doresc să meargă mai departe şi cine să îi reprezinte. Iată că zeci de mii de gălăţeni şi milioane de români au ales să voteze candidatul PSD pentru Preşedinţia României.

Pentru că, dincolo de injuriile la care candidatul PSD a fost supus, chiar şi femeie fiind, dincolo de atacuri şi manipulare grosolană, PSD şi candidatul său au lăsat în urmă nişte măsuri mult aşteptate de români.

Sunt sigur că şi în turul doi, gălăţenii şi românii vor vota cu inima!"

Deputatul Bogdan Rodeanu, USR Galați:

"Nu avem dezamăgirea clasamentului"

După primul tur de scrutin, în urma căruia Dan Barna a obţinut 20.834 de voturi în municipiul Galaţi (17,77 la sută) şi 30.076 în întreg judeţul Galaţi (13,30 la sută), deputatul Bogdan Rodeanu a ţinut să le mulţumească alegătorilor.

„Vă mulţumesc pentru miile de ore de discuţii pe care le-am avut cu voi în campanie, în care ne-aţi spus şi ce vreţi de la clasa politică şi ce vreţi de la administraţia publică, locală şi centrală. Ideile şi încurajările primite ne determină să continuăm să credem şi să lucrăm, împreună cu voi, pentru dezvoltarea Galaţiului şi a României. Rămânem şi cu lecţia de implicare predată tuturor de către românii din Diaspora: sprijinul vostru pentru o Românie modernă este inestimabil. Acesta este modelul de implicare pe care avem obligaţia să îl urmăm! Şi rămânem cu angajamentul pe care ni l-am asumat, toţi cei din USR: oriunde am fi şi orice am face, vom lucra cu implicare totală în proiectele de dezvoltare de care România are nevoie mai mult ca niciodată.

Nu avem dezamăgirea clasamentului. Avem bucuria că vă avem alături în munca pe care trebuie să o facem cât mai bine, cât mai repede şi cât mai mulţi pentru a ieşi din mlaştina incompetenţei şi a clientelismului politic, astfel încât să reparăm stricăciunile pe care guvernările PSD le-au făcut României. Mergem înainte, împreună!”, susţine deputatul gălăţean Bogdan Rodeanu.

Citit 8246 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.