Manifestări dedicate UNIRII PRINCIPATELOR

Manifestări dedicate UNIRII PRINCIPATELOR

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Conform programului transmis de Instituția Prefectului Județului Galați, manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române din data de 24 ianuarie 2020 vor debuta cu un Te Deum pentru Domnitorul Alexandru Ioan Cuza și mama sa, oficiat la Biserica Vovidenia în intervalul orar 12-12,30. După jumătate de oră, la Statuia Domnitorului de la Grădina Publică, derularea evenimentelor, începând cu întâmpinarea oficialitaților, salutul Drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat al României, va continua cu evocarea însemnătății Unirii, o depunere de buchete de flori la statuie din partea reprezentanților instituțiilor publice, ai partidelor politice și elevi și un scurt moment istoric susținut de artiștii Ansamblului „Doina Covurluiului” al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Punctul culminant al manifestărilor va debuta la ora 13,35, atunci când cei prezenți vor juca Hora Unirii sub coordonarea lui Virgil Tăbuș și a Asociației Culturale Horincea, prin Școala de Dans Popular.
Cei 161 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri vor fi evocați apoi și la Muzeul de Istorie ”Paul Păltânea” - Secția Lapidarium, începând cu ora 14,10, prin expoziția ”Cuza și epoca sa”.
Instituția Prefectului menționează, în încheiere și faptul că in intervalul 13-14 vor fi restrictii de trafic pe strada Domnească, pe segmentul cuprins între străzile Vasile Alecsandri şi Cezar. În acelaşi interval orar, vor fi restricţii de trafic şi pe strada Dimitrie Bolintineanu, pe segmentul cuprins între străzile Domnească şi Ştiinţei.

Citit 4044 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.