Se pregăteşte licitaţia pentru Aventura Parc de la Gârboavele. Proiect transfrontalier

Se pregăteşte licitaţia pentru Aventura Parc de la Gârboavele. Proiect transfrontalier
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Nu mai puţin de 15 trasee de jocuri prin copaci, cu grade diferite de dificultate (patru mov, trei galbene, trei verzi, două albastre, două roşii şi unul negru), şi două tiroliene, de 150 şi, respectiv, 180 de metri, vor fi principalele atracţii ale Parcului Aventura din Pădurea Gârboavele, care urmează să fie scos la licitaţie. Lansarea oficială a proiectului care face posibilă amenajarea parcului pe o suprafaţă de 8,4 hectare a avut loc în sistem de videoconferinţă.

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi a găzduit, ieri, evenimentul de lansare, în sistem de videoconferinţă, a proiectului "Escapeland - Dezvoltare şi promovare în comun a turismului activ în bazinul Mării Negre". CJ Galaţi este aplicant, iar parteneri sunt Consiliul Local Vilkovo din regiunea Odessa, Ucraina, Consiliul Raional Cantemir din Republica Moldova, Consiliul Local Kutaisi din Republica Georgia şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, bugetul total eligibil al proiectului se ridică la 1.377.103 euro, din care 396.000 revin CJ Galaţi, 290.733 de euro - CJ Constanţa, 313.506 euro - Consiliului Raional Cantemir, 217.006 euro - Consiliului Local Vilkovo şi 159.856 de euro - Consiliului Local Kutaisi.

În cadrul proiectului vor fi realizate trei obiective turistice noi: Parcul Aventura de la Galaţi, o bază sportivă şi turistică la Cantemir şi o bază de agrement la Vilkovo. De asemenea, vor fi organizate un târg de turism la Kutaisi, patru sesiuni de instruire, 12 evenimente de documentare şi promovare, şi va fi realizat un Plan consolidat de dezvoltare a turismului activ în regiunile partenere.

Conform datelor oficiale, valoarea totală a investiției de la Galaţi este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Revenind la Aventura Parc, Costel Fotea promite una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune, asemănător cu Parcul Aventura din Brașov. Conform datelor oficiale, în cel mai scurt timp va intra în procedură de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie. Lucrările ar trebui să dureze şase luni după ce proiectarea va fi finalizată.

Citit 3222 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.