Cum se modifică zonele de impozitare din Galaţi

Cum se modifică zonele de impozitare din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un proiect de hotărâre care modifică zonele de impozitare din municipiul Galaţi a fost lansat în dezbatere publică de Primărie. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare din partea persoanelor interesate, pot fi depuse zilnic până la data de 24 octombrie 2020, fie prin completarea formularului online, fie prin mesaj pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fie prin posta, pe adresa strada Domnească nr. 54.

Principala modificare pe care am remarcat-o parcurgând documentele disponibile atât pe portalul Primăriei Galaţi, cât şi la sediul instituţiei, o reprezintă apariţia unor străzi noi, pe care nu le-am găsit în precedenta hotărâre de zonare a teritoriului oraşului. Tocmai de aceea am întrebat municipalitatea unde se află fiecare dintre acestea, şi care este motivul pentru care abia acum sunt incluse pe harta zonelor de impozitare. De asemenea, am fost curioşi cum au fost impozitaţi până acum locuitorii acestor străzi.

Conform Primăriei, strada Decebal, inclusă în zona B de impozitare, se află în zona dintre străzile George Enescu și Săliște.

Tot în zona B, vor figura: strada Făurei (se află în zona dintre strada Anghel Saligny și strada Hațegului, strada Ghioceilor (în zona dintre arterele Nae Leonard și Anghel Saligny), strada Niculiţel (zona dintre Saligny și intersecția străzii Frunzei cu Răzoare), strada Oituz (în zona dintre străzile Aviatorilor și Sovata) şi strada Olăneşti (zona dintre străzile Podu Înalt și Măgura).

Strada Minervei, aflată între arterele Brăilei și Constantin Brâncoveanu este inclusă în zona A, iar în zona B sunt repartizate strada Rahovei (aflată în prelungirea străzii Griviței până în strada Portului), strada Salcâmului (în zona străzilor Fagului și Răzoare) şi strada Stejarului (aflată în zona dintre străzile Podu Înalt și Tecuci).

„Aceste străzi au fost practic reintroduse în nomenclatura stradală prin Hotărârea Consiliului Local 307/30.07.2020. Precizăm că în prezent nu sunt arondate imobile la aceste străzi, în general fiind vorba despre alei dintre blocuri arondate altor străzi din imediata apropiere. S-a considerat oportun acest demers pentru situațiile în care pe viitor vor fi imobile pe străzile la care faceți referire”, precizează Primăria la solicitarea noastră.

Pe lista zonelor de impozitare nu mai apare strada dr. Petru Groza, ci strada Nicolae Caranfil.

Citit 4767 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.