Cristian Dima a demisionat din ALDE, pentru un loc în Parlament

Cristian Dima a demisionat din ALDE, pentru un loc în Parlament
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Cristian Dima nu mai este liderul organizaţiei judeţene ALDE Galaţi, începând din 20 octombrie. Frâiele filialei au fost preluate de un nou preşedinte interimar, Radu Cosca. De asemenea Cristian Dima a renunţat la toate funcţiile deţinute în partid, gest pe care l-au făcut şi alţi 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene ALDE, dar şi preşedintele naţional, Călin Popescu Tăriceanu. Toţi demisionarii vor fi candidați la alegerile parlamentare, pe lista Pro România.

După ce vineri a depus jurământul de consilier judeţean, Cristian Dima a renunţat la mandatul câştigat, pentru a candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", Pro România şi ALDE vor fuziona într-un nou partid politic - Pro România Social Liberal. Pentru că fuziunea juridică este un proces de durată, pe buletinul de vot pentru alegerile parlamentare va apărea o singură formaţiune politică, Pro România, cu o listă comună de candidaţi. Prin urmare, toţi membrii ALDE care vor fi pe lista de candidaţi vor face adeziune la Pro România şi vor deveni membri ai acestui partid.

Deşi ieri la prânz, când l-am contactat, încă nu se stabilise dacă va candida de pe prima poziţie a listei la Camera Deputaţilor, aşa cum îşi doreşte, sau la Senat, Cristian Dima a ales să renunţe la toate funcţiile deţinute în ALDE. Admite că decizia este riscantă, dând mandatul de consilier judeţean pe o candidatură la parlamentare, dar consideră că e gestul corect: "Am spus-o cu fiecare ocazie, am planuri pentru Galaţi, vreau să fac ceva pentru judeţul Galaţi, cum am făcut şi până acum. Şi cred că din poziţia de consilier judeţean, neasigurând majoritate în Consiliul Judeţean, mi-ar fi fost foarte dificil. Îmi asum responsabilitatea să candidez pentru un post de parlamentar, de unde consider că voi putea face mult mai multe pentru Galaţi", ne-a declarat politicianul.

După cum ne-a mărturisit, nu a fost o decizie uşor de luat: "Noi am luat decizia în interiorul forului ALDE. Nu i-a fost nimănui simplu. Este o construcţie la care am participat cu toţii şi am îndrăgit-o, este un rezultat politic pe care gălăţenii ni le-au acordat. Dacă reuşeam să asigurăm o majoritate în judeţul Galaţi, poate mă gândeam mult mai profund la ceea ce am de făcut şi dacă este indicat să las pe altcineva în lupta aceasta pentru construcţia Galaţiului. Dar pentru faptul că nu asigurăm majoritate nici în Consiliul Local, nici în cel Judeţean, cred că trebuie să fac mai mult. Restul, ţine de încrederea pe care ne-o vor acorda gălăţenii", a explicat Dima.

Întrebat despre revenirea în ALDE, Dima a răspuns că oricum cele două formaţiuni vor fuziona. Pe 8 noiembrie, este programat Congresul ALDE, prin care se va decide fuziunea, iar în aceeaşi zi va fi şi şedinţa Pro România. După această dată, cele două vor funcţiona ca un singur partid. "ALDE va rămâne până se va pronunţa decizia definitivă a instanţei pe fuziune", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citit 5969 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2020 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.