Cristian Dima a demisionat din ALDE, pentru un loc în Parlament

Cristian Dima a demisionat din ALDE, pentru un loc în Parlament
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Cristian Dima nu mai este liderul organizaţiei judeţene ALDE Galaţi, începând din 20 octombrie. Frâiele filialei au fost preluate de un nou preşedinte interimar, Radu Cosca. De asemenea Cristian Dima a renunţat la toate funcţiile deţinute în partid, gest pe care l-au făcut şi alţi 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene ALDE, dar şi preşedintele naţional, Călin Popescu Tăriceanu. Toţi demisionarii vor fi candidați la alegerile parlamentare, pe lista Pro România.

După ce vineri a depus jurământul de consilier judeţean, Cristian Dima a renunţat la mandatul câştigat, pentru a candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", Pro România şi ALDE vor fuziona într-un nou partid politic - Pro România Social Liberal. Pentru că fuziunea juridică este un proces de durată, pe buletinul de vot pentru alegerile parlamentare va apărea o singură formaţiune politică, Pro România, cu o listă comună de candidaţi. Prin urmare, toţi membrii ALDE care vor fi pe lista de candidaţi vor face adeziune la Pro România şi vor deveni membri ai acestui partid.
Deşi ieri la prânz, când l-am contactat, încă nu se stabilise dacă va candida de pe prima poziţie a listei la Camera Deputaţilor, aşa cum îşi doreşte, sau la Senat, Cristian Dima a ales să renunţe la toate funcţiile deţinute în ALDE. Admite că decizia este riscantă, dând mandatul de consilier judeţean pe o candidatură la parlamentare, dar consideră că e gestul corect: "Am spus-o cu fiecare ocazie, am planuri pentru Galaţi, vreau să fac ceva pentru judeţul Galaţi, cum am făcut şi până acum. Şi cred că din poziţia de consilier judeţean, neasigurând majoritate în Consiliul Judeţean, mi-ar fi fost foarte dificil. Îmi asum responsabilitatea să candidez pentru un post de parlamentar, de unde consider că voi putea face mult mai multe pentru Galaţi", ne-a declarat politicianul.
După cum ne-a mărturisit, nu a fost o decizie uşor de luat: "Noi am luat decizia în interiorul forului ALDE. Nu i-a fost nimănui simplu. Este o construcţie la care am participat cu toţii şi am îndrăgit-o, este un rezultat politic pe care gălăţenii ni le-au acordat. Dacă reuşeam să asigurăm o majoritate în judeţul Galaţi, poate mă gândeam mult mai profund la ceea ce am de făcut şi dacă este indicat să las pe altcineva în lupta aceasta pentru construcţia Galaţiului. Dar pentru faptul că nu asigurăm majoritate nici în Consiliul Local, nici în cel Judeţean, cred că trebuie să fac mai mult. Restul, ţine de încrederea pe care ne-o vor acorda gălăţenii", a explicat Dima.
Întrebat despre revenirea în ALDE, Dima a răspuns că oricum cele două formaţiuni vor fuziona. Pe 8 noiembrie, este programat Congresul ALDE, prin care se va decide fuziunea, iar în aceeaşi zi va fi şi şedinţa Pro România. După această dată, cele două vor funcţiona ca un singur partid. "ALDE va rămâne până se va pronunţa decizia definitivă a instanţei pe fuziune", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citit 5340 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2020 17:24

8 comentarii

 • postat de Fost votant alde din astia
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 15:58
  81.12.150.***
  "Alde" din astia sunt tot mai multi.
  Stiam ca comandantul pleaca ultimul de pe vasul in deriva. Aici pare c-ar fi plecat de pe cel de toaleta. Ca, na ! E "deranj" mare.
  3
  24
  Raportează
 • postat de Om liber
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 13:27
  5.2.209.***
  Urat mi-a fost de voi si vad ca nu m-am inselat!
  3
  31
  Raportează
 • postat de profesor
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 12:58
  82.208.137.***
  Poate la vot vom termina cu aceste partide care si-au batut joc de Justitie, generatia noastra oricum a pierdut trenul, macar copiii (cati nu vor emigra) sa traiasca liberi de coruptie socialista.
  Povestea cu Iordache ne spune ca Parlamentul actual apara alte interes, nu ale Romaniei.
  PSD, ALDE nu mai au ce cauta in Parlament.
  Cu PNL e discutabil, dupa pactul facut ani in urma cu PSD.
  Asteptam surprize placute de la USR.
  6
  28
  Raportează
 • postat de Terente
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 11:47
  81.12.149.***
  Omul ăsta a avut numai discursuri fade! Cred că numai el înţelegea ce spunea prin campanii..
  Dacă vezi că nu ai manageriat bine ceva, fă un pas în spate, nu te arunca în altă barcă după caşcaval !
  Să înţeleg că dl. Dima are totuşi afaceri proprii şi vrea să mai mulgă ceva şi de la stat? Câtă nesimţire!
  2
  31
  Raportează
 • postat de Om liber
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:41
  5.2.209.***
  Fug care incotro ca potarnichile. Unii care au functii de directori, sefi de servicii , vor trece la PSD, desi s-au declarat liberali convinsi. Fiecare umbla dupa ciolan, nimeni nu face politica din dorinta de a face bine romanilor.
  2
  45
  Raportează
 • postat de Apolitic
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 09:38
  86.124.201.***
  E clar, partidul asa zis liberal se transforma in noul psd... ce sa zic, pacat de banii bagati in caruta alde care e data la casat acum.
  In zilele astea traseismul politic e la putere, asa ca nu ma mai mira nimic.
  2
  33
  Raportează
 • postat de Mi.
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 08:15
  5.13.147.***
  "Îmi asum responsabilitatea să candidez pentru un post de parlamentar, de unde consider că voi putea face mult mai multe pentru Galaţi", ne-a declarat politicianul."


  "mă gândeam mult mai profund la ceea ce am de făcut şi dacă este indicat să las pe altcineva în lupta aceasta pentru construcţia Galaţiului."


  Bre, nea Dima...care bre "construcţia Galaţiului"??? Ce baliverne tot îndrugi acolo? A existat vreidată pentru voi "construcția Galațiului? Când defapt voi ați muncit atunci când v-au votat gălățenii doar pentru construcția altor orașe mai puțin a Galațiului, propriu oraș cu a lor cetățeni gălățeni ce vă aleseseră. Exenolu evident, ticăloșilor este podul de la...ce să vezi, ghici ciupercă-ntr-un picior: podul de la Brăila, în dauna construcției proiectului tunelului pe sub Dunăre de la Galați. Ticăloșilor...Toți aleșii Galațiului(cu câteva excepții) ați susținut proiectele "construirii altor orașe decât a Galațiului, a propriului oraș. Nu mai mâncați gogiși aiurea. Când ați "construit voi ceva pentru Galați"? Auzi la ei/el, cică "luptăm/muncim să construum Galațiul". Hai nu zău... Când? Prin ce? Când voi nu ați susținut a se realiza niciun proiect de modernizare, de construire a Galațiului. Voi mulți, aproape toți aleșii Galațiului ați susținut mereu numai proiecte de ocolire s Galațiului, de evitare a Galațiului ca de "ciumă". Voi nu ați susținut niciun om care propusese proiecte mari de "construire a Galațiului". Galațiul ăsta a fost mereu ocolit fiindcă voi, dar și mulți din "gălățenii" ăștia fandosiți, plângăcioși nu au ținut niciodată cu propriul oraș Galați. De asta a ajuns orașul ăsta unde a ajuns...fiindcă așa-zișii "gălățeni" nu au fost niciodată cu adevărat "gălățeni", că altfel ar ei ar fi ținut cu propriul oraș Galați și ar fi susținut proiectele propriului oraș Galați. Nu vă e rușine? Dar chiar nu vă e rușine? "Când ați susținut voi ALDE a se construi ceva pentru Galați, aici în Galați? Eu nu v-am văzut și nu v-am auzit pe voi să susțineți propriile proiecte a Galațiului, de "construirea Galațiului". Nu tu construire tunel pe sub Dunăre la Galați, nu tu aeroport internațional construit la Galați, dar ei tot îndrugă vise precum "construim Galațiul". Cum? Când? Prin susținerea proiectelor altor orașe, a proiectelor de "construirea Brăilei" așa cum ați făcut cu susținerea podului? Iar acum Brăila va avea șansa să se dezvolte precum exemplele reale ale marilor orașe ale lumii ce s-au dezvoltat acolo tocmai pentru că au susținut și și-au construit acolo, local pod, tuneluri, etc.
  Voi și mulți alți cetățeni chipurile cu "buletin de Galați(doar în acte așa-ziși gălățeni" zgribuliți și anemici din orașul acesta Galați visați aiurea să se dezvolte Galațiul, dar fără să susțineți a se construi PROIECTE MARI de infrastructură AICI ÎN GALAȚI.
  Vai de capul vostru, dar și vai de capul nostru al celorlalți ce încă mai trăim în orașul acesta Galați(deocamdată), oraș părăsit și uitat de toți, ba chiar uitat și de proprii cetățeni, de proprii "aleși". Cum dra cu vreți să se dezvolte, să se modernizeze orașul GALAȚI, când voi dar și mulți alți cetățeni din orașul ăsta nu sunteți în stare, dar nici nu vreți să susțineți a se construi ceva, proiecte propuse, AICI ÎN GALAȚI.

  Și trădătorii ăia de la PNL GALAȚI sau ce dra cu mai sunt ei PDL GALAȚI fac și se comportă la fel, nesusținând niciun proiect mare a se construi AICI ÎN GALAȚI.
  Dar visăm să ne pice din cer MODERNIZAREA/DEZVOLTAREA și EMANCIPAREA GALAȚIULUI.
  Doamne Dumnezeule.


  Păcat că încă mai există unii care încă mai speră, în orașul acesta GALAȚI. Au plecat și vor mai pleca mulți din orașul Galați, cei tineri, cei în putere de muncă, iar voi restul veți rămâne cu bătrânimea, cu bătrânii, cu neputința în orașul ăsta subdezvoltat, veșnic nemodernizat cu proiecte mari mult visate, mult râvnite de gălățeni. Dar voi să nu susțineți niciun proiect mare a se realiza aici, local, LA/ÎN GALAȚI.

  Drum bun și cale bătută spre vieșnica pierzanie, Galațiule. Dar voi cetățenii aroganți și fandosiți ai Galațiului să nu susțineți, în continuare, nimic pentru Galați, nimic a se constryi aici. "Bucurați-vă" și "gudurați-vă" pentru podul de la Brăila... L.O.L.

  "Mi se rupe, de Galați"...ăsta e sloganul adoptat, îmbrățișat cu fervoare de gălățenii care veșnic votează în sictireală împotriva Galațiului susținând ba oameni din PNL, ba oameni din PSD, ba pe alții de alte culori politice, oameni ce niciodată nu au "construit Galațiul", niciodată nu au "construit pentru Galați, în Galați".

  Într-un viitor nu foarte îndepărtat pun pariu că Galațiul se va numi Brăila, fiindcă gălățenii nu au susținut niciodată nimic pentru Galați.
  3
  39
  Raportează
 • postat de Volum
  Miercuri, 21 Octombrie 2020 06:51
  5.13.196.***
  Si uite asa totul a fost un fiasco , ce e mai bun pina la urma decat un salariu de parlamentar daca esti ales si apoi indemnizatie ptr pensie ceva mai tirziu ,
  2
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.