Evaluaţi acest articol
(31 voturi)
10 comentarii

Câtă vreme nu sunt forţaţi de stea în casă şi să iasă nunai cu declaraţie scrisă, cu motive temeinice şi eventual verificabile, clienţii cârciumilor de cartier nu suferă foarte tare din cauza interzicerii consumului "la interior". Un stabiliment de acest gen, situat, culmea, în perimetrul halelor închise din Piaţa Micro 39, adună zilnic la uşa lui zeci de clienţi, spre disperarea oamenilor care locuiesc la blocurile situate la numai câţiva metri. Înjurături, mizerie şi tot felul de măscări fac, mai nou, parte din cotidianul nefericiţilor care au ghinionul să stea vizavi de barul care serveşte "pentru acasă". 

Românul e inventiv şi se adaptează la vremuri oricât de vitrege. Soluţii se găsesc inclusiv pentru clienţii bodegilor de cartier, care, dacă la începutul pandemiei au suferit crunt când s-au închis locurile de pierdut vremea şi de înecat amarul, pe parcurs, atât ei, cât şi patronii disperaţi să nu le moară afacerile, au găsit soluţii. Mai la "ghişeu", mai la uşă, mai mascat, în jurul vreunei consignaţii dacă "bomba" se învecinează cu aşa ceva, consumul şi cheful la bordură rezistă. 

Dezmăţul din dosul pieţei 

Un exemplu relevant în sensul celor de mai sus îl constituie o cârciumă amplasată foarte aproape de blocurile Z, la graniţa dintre cartierele Micro 39 A şi Micro 38. Mai exact, atmosfera din jurul bodegii găzduite într-un spaţiu integrat în halele Pieţei, închisă, de altfel, în această perioadă, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. În timp ce comercianţii au fost scoşi afară, în frig şi înghesuială, afacerea cu băuturi din dosul halei merge ca unsă, de asta având grijă clienţii fideli care se adună zilnic, grămadă, pe trotuar, spre disperarea oamenilor care locuiesc la Z-uri. 
"Barul respectiv cică vinde băutură pentru acasă. Acolo stau adunaţi mereu toţi beţivii, care înjură în gura mare, vomită şi îşi fac nevoile în grădina blocului, vecină cu barul. În aceste zile am lucrat de acasă şi am văzut că sunt prezenţi acolo de la primele ore, pe tot parcursul zilei. Ce putem face? Bine că au închis piaţa, dar au rămas locurile astea unde se adună toţi şi tulbură liniştea. Şi oare aşa nu se transmite virusul?", ne-a întrebat Mona D., o gălăţeancă care are ghinionul să fie vecină cu stabilimentul-problemă.

Poliţia mai patrulează?

Şi situaţia nu este deloc una singulară. Îndeosebi la bodegile de cartier, pe lângă magazinele din spatele blocurilor sau la consignaţiile care au program până la ore mai târzii, statul la grămadă cu berea în mână este sport naţional. Consecinţa: mizerie, risc crescut de răspândire a virusului şi, acolo unde scapă discernământul de sub control, scandal şi deranj. Poate nu ar fi rău ca mai ales în aceste vremuri de restricţii cei care fac controale la declaraţii după orele 23,00, poliţia şi poliţia locală, să aibă în vedere şi astfel de locuri unde numai de respectarea legii şi a regulilor sanitare nu poate fi vorba.

Citit 5833 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 00:05

10 comentarii

 • postat de Enache Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 09:18 5.13.239.*** Link la comentariu
  0
  0

  Locuiesc in zona de 22 de ani si da, aceasta bodega e clar in cardasie cu conducerea pietei iar controale politiei locale sunt limitate( eu cred anuntate ) inainte. Sustin desfiintarea acestei crame din acest loc pentru linistea zonei si sanatatea consumatorilor.

  Raportează
 • postat de @Adi din Germania Vineri, 27 Noiembrie 2020 19:43 95.76.37.*** Link la comentariu
  0
  3

  Corect, cu o mentiune: magazinul cu pricina e la parterul blocului C10 din Tiglina 2.
  Si da, in ultimii ani s-au format in zona cateva gasti de bautori zgomotoasi si "udatoari" de copaci pe care nici macar starea de urgenta nu i-a oprit: cativa se pun pe baut imediat ce ies din magazin si umbla aiurea prin cartier, unii beau printre masinile din fata blocului C10, altii la niste banci de la celalalt capat al blocului si multi (fiind spatiul mai mare) in parculetul de joaca din spatele blocului B2; toti aproape zi de zi (doar ploaia sau frigul ii mai tempereaza) pana noaptea tarziu. Iar politia probabil ca nu patruleaza si printre blocuri pentru ca, fiind atat de multi bautori in zona, nu mai are loc sa treaca.

  Raportează
 • postat de Marian Danila Vineri, 27 Noiembrie 2020 18:34 78.96.83.*** Link la comentariu
  0
  2

  Aceeasi situatie de nesuportat si in piata din Micro 19, langa blocul N4, unde in barul aflat la 2 metri de ferestrele locatarilor, deschis de la ora 7 pana la ora 19, copii nostri trebuie sa auda injuraturile si muzica betivanilor de dimineata pana seara.

  Raportează
 • postat de DAN Vineri, 27 Noiembrie 2020 16:44 82.79.132.*** Link la comentariu
  0
  7

  POLITIA NU SI FACE DATORIA. BINE CA II PLATIM.

  Raportează
 • postat de Tirpitz Vineri, 27 Noiembrie 2020 09:50 82.76.159.*** Link la comentariu
  1
  47

  Oras plin de marlani. Politisti pe care ii gasesti in masina lor, pe loc repaus, undeva adapostiti intr-o parcare laturalnica. Dar chiar si atunci cand "patruleaza" pe trotuare, nu pe aleile blocurilor, ii vezi ca au un carnetel si un pix, probabil isi cronometreaza pasii. Intre timp, marlanii golesc bidonasele de bere in spatele bodegilor sau in spatele "cotetelor comuniste" dupa care le arunca in spatiul verde sau mai bine zis in lanul cu buruieni.

  Raportează
 • postat de Frasecu Vineri, 27 Noiembrie 2020 09:17 109.166.130.*** Link la comentariu
  1
  31

  Confirm cele relatate in articolul de mai sus.Politia doarme la propriu sau sunt ,,blat" cu proprietarul acelui magazin cu ,,bauturi pentru acasa".Inca de la deschiderea magazinului servea bauturi alcoolice la pahar,cu toate ca acea unitate economica nu are autorizatie de bar.Concluziile le trageti voi!

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 27 Noiembrie 2020 09:08 62.231.94.*** Link la comentariu
  2
  25

  Bine ar fi cu ocazia asta să se pună presiune pe paraziții de la comunitară să își facă datoria și să iasă pe teren în zona Țiglina I , băbaiatule, unde e cuib de boschetari cel puțin din 2009 de la înființarea lor, când n-au mai fost gardieni publici ci polițiști.....S-a rezolvat de la sine cu aurolacii din spatele stației de autobuz de la Școala 7, în sensul că s-au curățat în mod natural ăia dar pe cei din piață, fostul Orășel al copiiilor, Saturn, Francezi, Complex Țiglina, Distrugătorul, Mediu și toată zona aia, colcăie de bețivi și boschetari băbăiatule de atâția ani, nu ce scrieți voi aici de pandemie, că e vorba de câteva luni ori situația asta e de zeci de ani ... Cu toate că mă tem de bătaia lui Dumnezeu, spun că majoritatea ălora îs boschetari pentru că vor să aibă modul ăsta de viață, am văzut că e unul la Clubul Sidex are saltea acolo și dulap într-o nișă, primește vizite ziua de la alte epave, socializează în living cu ei băbăiatule .... Focare de infecție indiferent de pandemie ! Noroc că îs atât de prăbușiți de băutură că nu se bat decât între ei, nu-s în stare de tâlhării sau de ăstea că de-abia stau în picioare

  Raportează
 • postat de Razzy Vineri, 27 Noiembrie 2020 08:39 5.13.252.*** Link la comentariu
  2
  23

  Loc de socializare intre pensionari. Mincinosi care se plang ca e pensia mica dar o cheltuie prin crasme si la jocuri de table pe bani, sunt satul de fatarnici dintr-astia. Unii intr-adevar de abia se descurca, alimente, medicamente, utilitati, nu si-au mai luat o haina de 5 - 10 ani dar nulitatile astea care frecventeaza cramele, ce mila sa ai fata de ei ? Doar dispret. Sa mai protestati in fata la Prefectura, alianta pensionarilor unde este ? Nu vrea sa observe realitatea ci doar ce le convine sau impune !

  Raportează
 • postat de Adi din Germania Vineri, 27 Noiembrie 2020 06:13 89.137.228.*** Link la comentariu
  2
  26

  Da, poliția patrulează. Dimineața pe la 5 ca să nu deranjeze. Și mai trec in cursul zilei pentru apă plată, cafea și pufuleti. E ceea ce văd în Țiglina 2, în apropierea unui liceu și a secției de politie. Magazin la parter, bl. C12, țigări la bucata și bere pentru minori, cetățeni încântați că din plapumă merg direct la shopping, ce să mai fie deranjați de flegme și înjurături.

  Raportează
 • postat de Chris Vineri, 27 Noiembrie 2020 05:32 109.166.135.*** Link la comentariu
  35
  11

  Draga Dna Mariana Costandache, bine ai venit în România, mai exact în orașul Galați. Nu știu unde ați locuit dvs dar cam în toată tara e la fel de mulți ani legat de acest subiect. Nu mi se pare corect sa fie tratat subiectul în acest fel, mai exact ca politia e de vina...! Înțeleg ca subiecte în afara de Covid care implica sistemul de sănătate și politie nu mai sunt pe val dar totuși puțin respect va rugam.... E vb de o boala, alcoolemie, e vb de limitarea Libertății ca individ în societate, datorita virusului, una peste alta ma bucur ca nu lucrați în domeniul sănătății sau al politiei ca era vai de mama noastră căci și asa mai sunt încă ceva putregaiuri în domeniul asta. Tratați un subiect pe viitor va rog ca un adevărat reporter nu asa, detaliile nu își au rostul....Nu va cunosc dar respect presa și ar trebui sa rămâneți alături de noi, omul de rand, indiferent ca e alcoolic, asistat social, muncitor pe șantier..., voi ar trebui sa fiți arma noastră secreta. Imi cer scuze dc am deranjat. Zi buna!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.