UPDATE Bebeluş dus în stare gravă la Bucureşti

UPDATE Bebeluş dus în stare gravă la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE. Suspiciuni de agresiune în cazul bebeluşului cu hematom * Bebeluşul în vârstă de cinci luni, transferat sâptămâna trecută la Bucureşti de la Spitalul de Pediatrie din Galaţi cu un traumatism cranio-cerebral, respectiv hematom subdural grav, a fost operat şi evoluţia sa este una bună.

Medicii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" au reuşit să îl stabilizeze şi să îi elimine cheagul de sânge, cauzat, se pare, de o agresiune.

Constatarea medicilor a declanşat o serie de verificări din partea autorităţilor care susţin că micuţul ar fi fost lăsat în grija unor rude de către mamă, care este plecată în străinătate.

Asistenţii sociali şi poliţiştii nu exclud ca bebeluşul să fi fost victimă ori a neglijenţei, ori chiar a unui act de agresiune, aspect care urmează să fie lămurit în urma a două anchete demarate la nivelul DGASPC şi al Poliţiei Galaţi.

În funcţie de rezultatele verificărilor se va hotărî ce măsuri se vor lua vizavi de copil şi de persoanele care ar fi trebuit să îl îngrijească.


Un bebeluş în vârstă de numai cinci luni din Galaţi a fost dus de urgenţă la Bucureşti după ce a fost diagnosticat cu un hematom subdural. Micuţul a fost dus cu salvarea în cursul zilei de joi la Spitalul de Pediatrie, prezentând convulsii. În urma examenului cu computerul tomograf, medicii au stabilit că avea un hematom subdural, motiv pentru care au decis transferarea de urgenţă la Bucureşti. 

„Elicopterul aflat în serviciu la București a îndeplinit cu succes o misiune SMURD, pentru salvarea unui copil în vârstă de cinci luni, diagnosticat cu hematom subdural. Copilul a fost preluat de la Galați și transferat de urgență la București, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Grigore Alexandrescu»”, a anunțat Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Pe tot parcursul zborului, care a durat aproximativ o oră, copilul a fost asistat și monitorizat de o echipă medicală specializată din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București.

(28 ianuarie 2021)

Citit 6254 ori Ultima modificare Duminică, 31 Ianuarie 2021 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.