Pericol major de inundaţii în județul Galaţi. COD ROȘU pe mai multe râuri

Pericol major de inundaţii în județul Galaţi. COD ROȘU pe mai multe râuri
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE. Hidrologii au emis, duminică, o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru judeţul Galaţi, valabilă până la miezul nopţii.

Duminică între orele 17.45 - 24.00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Călmăţui, Geru – bazin amonte confluenţă cu râul Suhu (afluenţi ai Siretului), Corozel (afluent al Bârladului), judeţul Galaţi. (Anca Spânu)


Nu scăpăm de ploi. COD ROȘU în județul Galați * Precipitațiile din ultimele ore au dus la acumulări mari de apă nu doar în oraș, dar și în nordul județului. Viituri puternice au inundat mai multe străzi din Valea Mărului, fiind solicitată intervenția pompierilor. Deocamdată nu s-au raportat gospodării inundate sau victime, însă pentru localitățile Braniștea și Șendreni s-a emis avertizare prin RO-ALERT.

Potrivit avertizării, în intervalul 20.06.2021, ora 09:30 - 20.06.2021, ora 10:30., sunt posibile următoarele fenomene: averse torențiale ce vor depăși 35-40l/mp, sau acumulări de 60-80l/mp.

CITEȘTE ȘI: Obturarea gurilor de canalizare duce la acumulări de apă

Foto: ISU Galați. Imagini video din Șendreni, VEZI MAI JOS (sursa, ISU Galați)

Aerodromul de la Vădeni, județul Brăila, este complet sub apă, spre disperarea piloților care decolau de aici. FOTO și VIDEO

Media

Imagini video din Șendreni ISU Galați
Citit 8913 ori Ultima modificare Luni, 21 Iunie 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.