Grupări de criminalitate organizată, călcate de poliția Antimafia. Descinderi la persoane bănuite că traficau sexual fete provenite din orfelinate. VIDEO

Grupări de criminalitate organizată, călcate de poliția Antimafia. Descinderi la persoane bănuite că traficau sexual fete provenite din orfelinate. VIDEO
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

Aproape 50 de acţiuni de destructurare a grupărilor de criminalitate organizată cu activități ilicite în zona traficului de droguri, a traficului de persoane, migranți ori criminalitate informatică au fost vizate de sute de descinderi la primele ore ale dimineții.

O parte dintte acestea se derulează la Galaţi şi Brăila. Polițiștii structurilor teritoriale ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au descins, alături de jandarmi, și procurorii DIICOT în în 457 de locații din toată țara pentru a aduna probe cu care să îi aducă pe membrii grupărilor vizate în faţa justiției. Urmau a fi puse în aplicare 367 de mandate de aducere, emise de autorități pe numele unor persoane suspecte de comiterea de infracțiuni grave.

“De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor”, au precizat reprezenanţii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Reţele de proxeneţi la Brăila şi Galaţi

Zona Galaţi Brăila rămâne fidelă preocupărilor din zona de criminalitate axată pe traficul de persoane, în special proxenetism. 25 de persoane au ajuns la DIICOT Galaţi în urma  11 descinderi pe care poliţiştii de la Crimă Organizată le-au făcut în locaţiile ocupate de persoane bănuite că traficau sexual fete provenite din centrele de ocrotire socială. Tinerele, minore, erau plimbate între locaţii din Galaţi şi Focşani, în funcţie de “cererea” pieţei, iar banii obţinuţi din prostituşie ajungeau în totalitate la proxeneţii care le ameninţau şi le obligau să se vândă chiar şi “la stradă”.

Tot la anchetă au ajuns şi traficanţii de persoane din judeţul vecin. Mai mulţi brăileni care, din 2018 până în prezent s-au ocupat cu racolarea de fete, majore şi minore, pe care le-au obligat ulterior să se prostitueze în oraş sunt pe lista grupărilor vizate de poliţiştii Antimafia. Şase percheziţii dimiciliare au fost efectuate în oraşul vecin şi s-au finalizat cu conducere ala audieri a 29 de persoane, suspecţi şi martori, urmând ca anchetatorii să dispună măsurile legale în privinţa lor.

Citit 8950 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 09:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.