Peste 2.500 de ucraineni au ajuns în Galați, în ultimele 24 de ore

Peste 2.500 de ucraineni au ajuns în Galați, în ultimele 24 de ore
Sursa foto, Facebook
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

De sâmbătă dimineață până duminică dimineață, 2.538 de cetățeni ucraineni au trecut granița pe la cele două puncte de pe raza județului Galați, cel mai mare flux, 1.689 de persoane, înregistrându-se la Punctul de Trecere a Frontierei de la Galați-Rutier. 849 de oameni au fugit din calea războiului pe la vama Oancea. Doar cinci persoane au solicitat azil în intervalul amintit, potrivit informațiilor furnizate de Prefectura Galați.

"69 de persoane au fost cazate la blocul M, iar alte 361 sunt în căminele studențești. Conform datelor furnizate de Universitate, în căminele studențești există o capacitate de cazare de 770 de locuri", au anunțat autoritățile duminică, 27 februarie.

În cazul în care va fi nevoie, în următoarele zile vor fi deschise și alte spații de cazare, acestea urmând să fie operaționalizate atunci când va fi necesar.

Totodată, a fost deschis un punct de informare pentru cetățenii ucraineni. Acest punct de informare a fost pus la dispoziție de Crucea Roșie și a fost instalat cu ajutorul pompierilor. În centrul de informare, situat în zona Port Bazinul Nou, vor fi în permanență voluntari, vorbitori de limbă ucraineană. În toate acțiunile umanitare sunt implicați voluntari, pompieri, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră și polițiști locali.

Citit 3356 ori Ultima modificare Luni, 28 Februarie 2022 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.