Elevă din Galaţi calificată la Internaţionala de Matematică. Premii importante şi baraje pentru lotul naţional

Elevă din Galaţi calificată la Internaţionala de Matematică. Premii importante şi baraje pentru lotul naţional
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Două premii importante la Olimpiada Naţională de Matematică (ONM), atât pentru juniori, cât şi pentru seniori, şi calificări la barajele pentru fazele internaţionale au reuşit doi elevi gălăţeni, performanţă neatinsă de multă vreme la nivel local. 

Mara Ioana Zaharia, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a obţinut Premiul I şi Medalia de aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), la Olimpiada Naţională de Matematică pentru liceu, care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ. Ea a fost evaluată la proba de concurs cu punctaj maxim. Mai mult decât atât, deşi a concurat cot la cot cu elevi mai mari, Mara a reuşit să se califice după baraj şi în lotul lărgit pentru faza internaţională a olimpiadei la această disciplină, ocupând un onorant loc 11, din 58 de elevi prezenți la proba de baraj. Mara Ioana Zaharia este pregătită la clasă de profesorul Florin Antohe. Nu este singurul rezultat de excepţie obţinut de Mara Ioana Zaharia în această primăvară. Ea a mai primit Premiul I la proba individuală şi Premiul al II-lea la proba de proiect la Olimpiada Naţională la Limba Germană și s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională, ce se va desfășura la Hamburg.

În afară de Mara Zaharia, la etapa finală a ONM 2022, lotul gălăţean la secțiunea dedicată claselor IX-XII a fost format din următorii elevi: Diana Georgiana Ciapă, Andreea Miruna Lupașcu, Laura Antohi, Răzvan Mihai Păcurariu, Tiberiu Mihnea Gutanu, Adrian Florin Bubuianu (toți de la CNVA) și Claudiu Blîndu (de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" Tecuci).

În afară de rezultatul de excepţie al Marei Zaharia, lotul gălăţean a mai câştigat trei medalii de bronz din partea SSMR, prin elevii Claudiu Blîndu, clasa a XI-a (profesor Felix Arhire), Diana Georgiana Ciapă, clasa a IX-a (profesor Veronica Grigore), și Răzvan Mihai Păcurariu, clasa a XI-a (profesor Mihai Totolici). Totodată, Andreea Miruna Lupaşcu, de la clasa profesorului Florin Antohe, a obţinut o Menţiune de onoare.

Rezultate frumoase au fost obţinute şi la Olimpiada Naţională de Matematică pentru gimnaziu, desfăşurată la Iaşi. Rareş Andrei Neculau, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (pregătit de profesorii Romeo Zamfir şi Veronica Grigore), a obţinut  Premiul al II-lea (cu un punctaj de 24 din maximul de 28), Medalia de aur din partea SSMR şi calificarea în lotul lărgit pentru Olimpiada Balcanică de Matematică, la care nu a participat, pentru că a ales să meargă mai departe cu pregătirea pentru cea de-a doua disciplină la care are rezultate spectaculoase, Informatica. Aici, Rareş a obţinut Menţiune şi calificare, după proba de baraj, în lotul lărgit pentru faza internaţională.

Câte o Medalie de bronz din partea SSMR au obţinut şi elevele Cătălina Daniela Gheorghe de la CNVA, clasa profesorului Mihai Totolici, Ioana Ramba, de la Şcoala Nr. 29, profesor Cristian Eni și Daria Nicodin (CNVA).

Mențiune de onoare, din partea SSMR, a obținut și elevul Tăbăcaru Paul Sebastian, clasa a V-a la Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri” Galați, profesor Grigore Veronica.

Din lotul de gimnaziu au făcut parte și elevii următori: Dumitrașcu Andrei-Cezar și Mîndru Ștefan-Ioan de la Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri” și Ramba Maria, de la Școala Gimnazială Nr. 29 Galați.

Citit 5823 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2022 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.