UPDATE. Modificări iminente în transportul public local. Primăria și Transurb anunță ce ne așteaptă
Foto: Anca Melinte

UPDATE. Modificări iminente în transportul public local. Primăria și Transurb anunță ce ne așteaptă
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

După ce cotidianul "Viața liberă" a anunțat încă de joi, 23 iunie 2022, iminenta desființare și modificare a unor trasee de transport public local, iată că Transurb și Primăria municipiului Galați binevoiesc să-i informeze pe gălățenii despre ce-i așteaptă de la 1 iulie 2022.

Compania publică de transport a lipit afișe informative în stații și a postat pe pagina de Facebook un anunț privind rutele care urmează a fi desființate, respectiv, modificate. Primăria Galați a transmis și ea un comunicat de presă prin care informează că la următoarea ședință a Consiliului Local se vor propune modificări în privința transportului public în comun.

"Astfel, se au în vedere suplimentări de capacități sau creșteri de frecvență pe unele trasee, dar și desființări de trasee, ținând cont de suprapuneri sau de gradul de încărcare", explică Primăria.

Propunerile vizează modificarea următoarelor trasee:

- Traseul 9 - scoaterea de pe strada Regiment 11 Siret;

- Traseul 15 - stabilirea turului și a returului pe strada Portului - strada Dogăriei - strada Al. Moruzzi - strada Ana Ipătescu - Gara CFR, fără a mai ajunge la INTFOR;

- Traseul 16 - scurtarea traseului până în Țiglina I/II fără a mai ajunge la Piața Centrală;

- Traseul 28 - stabilirea și a turului, și a returului pe strada Gheorghe Doja - strada Siderurgiștilor - strada Anghel Saligny - strada Basarabiei - bulevardul George Coșbuc - strada Bucovinei;

- Traseul 41 - stabilirea turului și a returului în intervalul orar 9,00 - 22,00 pe ruta Selgros - Centrul <Delfinul> - Auchan;

- Traseul 15N - prelungirea ultimei curse cu plecare de la Gara CFR de la ora 23,05 până în Micro 19. Totodată, se propune desființarea traseelor 104, 12 și 29, având în vedere suprapunerea cu alte trasee, dar și gradulde încărcare", subliniază Primăria.

"Aceste modificări ar putea intra în vigoare chiar de la începutul lunii iulie, în urma votului consilierilor locali. Facem apel în continuare către gălățeni să valideze biletele sau cardurile de călătorie la fiecare urcare în mijloacele de transport. În funcție de gradul de încărcare, pe viitor ar mai putea apărea modificări", transmite administrația locală.

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", pe lista traseelor care ar urma să fie desființate se mai află și 17 și 36, dar numai după reluarea circulației tramvaielor pe bulevardul Henri Coandă, până la Comat într-o primă fază.


Transurb anunță modificări în transportul public local * Printr-o postare pe pagina sa publică de Facebook, SC Transurb SA îi informează pe gălățeni asupra modificărilor programului de transport local de călători ce vor fi supuse dezbaterii și aprobării Consiliului Local în ședința din 29 iunie 2022 și vor fi implementate, după aprobare, începând cu data de 1 iulie 2022:

- Desființarea traseelor 104, 12 și 29;

- Traseul 9 – scoaterea de pe strada Regiment 11 Siret ;

- Traseul 15 – atât la tur, cât și la retur, mijloacele de transport vor circula pe strada Portului – strada Dogăriei – strada Al. Moruzzi – strada Ana Ipătescu – Gara CFR, fără a mai ajunge la INTFOR;

- Traseul 15N – se prelungește ultima cursă, având plecare de la Gara CFR la ora 23,05, până în Micro 19;

- Traseul 16 – traseul se scurtează până în Țiglina I/II, fără a mai ajunge la Piața Centrală;

- Traseul 28 – mijloacele de transport repartizate vor circula pe strada Gheorghe Doja – strada Siderurgiștilor – strada Anghel Saligny – strada Basarabiei – bulevardul George Coșbuc – strada Bucovinei, valabil atât la tur, cât și la retur;

- Traseul 41 – în intervalul orar 09,00 – 22,00, itinerarul traseului, tur-retur, va fi pe la Selgros, Centrul Delfinul și Auchan.

Citit 13610 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2022 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.