UPDATE 31 de flamingo roz pe insula din mijlocul Dunării, un semnal de alarmă faţă de schimbările climatice (VIDEO)

UPDATE 31 de flamingo roz pe insula din mijlocul Dunării, un semnal de alarmă faţă de schimbările climatice (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(49 voturi)

UPDATE Artista Monica Turcu şi curatorul Vincentziu Puşcaşu, instalând păsările pe insulă. Ideea de a transfera acest exponat din cea mai recentă expoziție personală pe insula din mijlocul Dunării a devenit realitate cu ajutorul unor gălățeni cărora Monica Turcu dorește să le mulțumească. Primul este curatorul și criticului de artă dr. Vincentziu Pușcașu, căruia îi datorează toate acțiunile și proiectele sale artistice, care o susține, s-a implicat alături de ea și fără de care nu ar fi reușit. Apoi, Viorel Gagu, de la GIV Boats, care nu doar că a transportat echipa pe insulă, dar a și ajutat la instalarea păsărilor, a venit cu soluții tehnice, a ajutat-o pe Monica Turcu să le vopsească, pentru a fi mai vizibile.

Păsările flamingo, în expoziţia PLASTIC PANDEMIA

"Păsările erau transparente şi s-ar fi pierdut în spaţiu, aşa că le-am vopsit mat şi o culoare mai intensă, ca să poată fi văzute. Le mulţumesc pentru sprijin şi lui Cristi Marian Ochiu şi lui Paul Găvănescu, prietenei mele Nicoleta Onofrei, care a fost pe insulă şi ne-a ajutat la instalarea păsărilor, precum şi Alinei Brandabur, care a fost cu noi împreună cu colegul cameraman, tuturor oamenilor din presa gălăţeană şi, nu în ultimul rând, tuturor gălăţenilor care m-au susţinut şi încurajat!", a mai adăugat Monica Turcu.

Artista Monica Turcu şi curatorul Vincentziu Puşcaşu, instalând păsările pe insulă:

Păsările flamingo vor rămâne pe insulă un timp limitat, care depinde şi de creşterea nivelului apei fluviului.


Insula din mijlocul Dunării va fi populată cu 31 de flamingo, opere de artă plastică realizate de artistul plastic gălăţean Monica Turcu, în încercarea de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Păsările flamingo, realizate de Monica Turcu din metal şi plexiglas, au făcut parte din expoziţia personală "Plastic Pandemia", pe care gălăţenii au putut-o admira la Galeria de Artă "Serfiotti".

Începând de duminică, 14 august, ele vor fi expuse pe insula care a apărut pe mijlocul Dunării, crescând serios din cauza secetei. Grațioasele păsări exotice roz vor colora insula ce a apărut pe Dunăre.

"Sunt încântată să expun aceste creații pe insula de pe Dunăre. Ele au făcut parte dintr-o expoziție personală și cred că vor fi o pată de culoare și frumos pe mijlocul Dunării", a declarat Monica Turcu.

"Mesajul pe care vreau să-l transmit este nu doar cu impact vizual, ci mai ales uman, social, comunitar. În contextul actual, în care seceta a produs probleme nu doar la nivelul Galațiului, ci și la nivel de țară, este bine să nu rămânem pasivi. Putem face ceva? Este o problemă gravă, cu care se confruntă toată Europa și pe care noi trebuie să o conștientizăm.

Insula apărută pe Dunăre nu trebuie doar să ne încânte privirea, ci trebuie să trezească conștiința colectivă, grija pentru mediu este responsabilitatea noastră, a tuturor.

Resursele naturale nu sunt inepuizabile!", a mai spus Monica Turcu.

Media

Citit 11558 ori Ultima modificare Luni, 15 August 2022 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.