Sertărașul secret al minții bărbatului

Sertărașul secret al minții bărbatului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Tata s-a pensionat cam în decembrie, după o viață întreagă petrecută pe șantierele siderurgice ale patriei. Prin martie se topise de-an picioarelea de atâta stat în fața televizorului. M-am decis să-l scot din letargie și să-l duc la pescuit. ”Ce să fac eu acolo?! Nu înțeleg cum poți să stai toată ziua cu ochii ațintiți la pluta aia, fără să faci nimic!” – mi-a zis el, pe vremea când nu știa că mintea bărbatului este organizată ca un fișier de bibliotecă publică, dulap care are un „sertăraș secret” pe care nu-l poate accesa nimeni.

L-am dus la o baltă care chiar avea pește. L-am așezat pe scaun, am pus momeala în cârlige, am aruncat lansetele, le-am pus pe suporți și m-am dus să mă instalez și eu. Până să apuc să fac ceva, tata a-nceput să strige la mine. M-am întors surprins. O lansetă se zbătea de mama focului și, până să ajung eu acolo, căzuse în apă. La vreo 15 metri în fața tatei, un păcătos de pește naviga cu valul în cap, precum un submarin în imersie de suprafață. Lanseta n-am mai recuperat-o niciodată însă, până seara, tata avea în juvelnic patru crapi bărboși, era destins, extrem de vioi, chiar entuziasmat. Nu știa că descoperise „sertărașul secret”.

Alți bărbați au sertărașele ocupate cu alte lucruri: unul șade ascultând nevasta cu un zâmbet inteligent, dar toate vorbele ei îi trec pe lângă urechi. Altul se uită cu privirea pierdută la un meci de fotbal și se deșteaptă doar la gol. Încă unul conduce la drum lung și singura parte trează din mintea lui e șofatul, iar în rest este toropită. Un al patrulea se joacă pe telefon, iar în ochii lui nu lucește nicio lumină. Și așa mai departe. 

Mintea bărbatului este, ea însăși, un organism viu, dar sensibil la oboseală. După ce termină de găsit soluții la problemele pe care le are de rezolvat, creierul lui deschide sertărașul unde are un pătuc, o pernuță, o plăpumioară. Și adoarme, obosit de efortul extenuant.

Citit 6548 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.