Un piroman violator, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare

Un piroman violator, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Judecătorii au pus punct final într-un caz de violență extremă, petrecut în urmă cu doi ani, în stația CFR din comuna gălățeană Ivești. Un individ de 26 de ani, recidivist, a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru tentativă de omor, viol, tâlhărie și distrugere, după ce a atacat o angajată, impiegat de mișcare, după care i-a dat foc.

În urmă cu doi ani și jumătate, în dimineața zilei de 30 mai 2020, Marius Dobrin, un individ pe atunci de numai 24 de ani, dădea buzna în biroul impiegatului de mișcare din Ivești, acolo unde se afla o angajată a stației CFR. Surprinsă de apariția tânărului agitat, Săftica Trandafir, în vârstă de 50 de ani, nu i-a putut opune rezistență într-o asemenea măsură încât să-l facă să fugă fără să comită vreo nelegiuire. Individul i-a smuls telefonul mobil și niște bani, după care a încercat să o violeze. Nu s-a mulțumit cu atât și, mai apoi, pentru a-și șterge urmele, a dat foc biroului, sperând că astfel va scăpa și de victima care ar fi putut să îl denunțe, și de urmele care ar fi putut să îl incrimineze. Nu a avut atâta noroc, pentru că femeia lăsase stația deschisă și a fost auzită de un coleg, care a alertat poliția prin 112. Aflată în stare gravă, cu leziuni cranio-faciale, toracice și cu arsuri, femeia a reușit să le dea un indiciu prețios anchetatorilor: atacatorului îi lipseau două degete de la mâna dreaptă, fapt care i-a condus pe polițiști la Dobrin, un individ cu antecedente penale pentru viol.

Daune de 20.000 de euro, pe hârtie

Arestat, Dobrin a fost trimis în judecată și zilele trecute a primit o sentință care ar trebui să îl țină departe de societate aproape 20 de ani. Tribunalul Galați, nevoit să rejudece dosarul după ce Curtea de Apel a decis reanalizarea probelor în considerentul faptului că pedeapsa inițială era prea mică, a hotărât ca Dobrin să stea după gratii 18 ani, pentru nu mai puțin de patru infracțiuni, comise cu violență în decurs de câteva minute: 13 ani este pedeapsa primită pentru tentativă de omor calificat, 5 ani pentru tentativă de viol, 6 ani pentru tâlhărie calificată și 4 ani pentru distrugere. Instanța a cumulat toate aceste pedepse și i-a aplicat pedeapsa de 18 ani, obligându-l totodată să plătească 36.690 de lei către Spitalul de Urgență din Galați cu titlu de cheltuieli aferente îngrijirilor medicale de care a avut nevoie victima, Săftica Trandafir trebuind să primească, la rândul ei, 2.213 lei cu titlu de daune materiale și 60.000 lei, daune morale.

Citit 2802 ori Ultima modificare Luni, 27 Martie 2023 07:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.