Sediul partidelor apuse, închiriat până la primăvară, cu o chirie modică
Foto: Anca Melinte

Sediul partidelor apuse, închiriat până la primăvară, cu o chirie modică
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Deşi nu se poate spune că le-a purtat prea mult noroc nici partidelor şi nici liderilor care şi-au avut sediul în el, spaţiul situat la parterul blocului B de pe strada Domnească nr. 142 continuă să atragă atenţia noilor formaţiuni politice. Situat în zona centrală a oraşului, în Complexul Studenţesc, spaţiul poartă acum sigla Partidului Forţa Dreptei - Filiala Galaţi, căruia îi este închiriat până în primăvara viitoare. Chiria este una modestă, ca să nu spunem de-a dreptul derizorie.

Spaţiul pe care Primăria municipiului Galaţi îl deţine în Complexul Studenţesc, la parterul blocului B de pe strada Domnească nr. 142, are deja un glorios trecut politic.

În legislatura 2004-2008, gălăţenii îşi amintesc că aici a funcţionat sediul parlamentarilor PRM Liviu Codârlă şi Carol Dina.

În iulie 2009, "Viaţa liberă" scria că aici îşi are cabinetul parlamentar "sub acoperire" deputatul PSD Florin Pâslaru. "Sub acoperire" pentru că pe site-ul Camerei Deputaţilor nu apărea această adresă, ci doar un număr de telefon "nealocat", însă înăuntru oamenii se puteau înscrie în audienţele susţinute de parlamentar la sediul PSD de la Romarta.

Cea mai "zbuciumată" perioadă a fost aceea în care a găzduit sediul UNPR Galaţi. În iulie 2016, sediul a ajuns un nou motiv de război între fostul primar Marius Stan, care tocmai fusese numit lider al organizaţiei judeţene UNPR, şi Picu Apostol Roman, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene UNPR Galaţi. Deoarece sediul partidului era încuiat, iar cheia era la Picu Apostol Roman, reacţia lui Stan a fost fără echivoc: l-a sigilat şi a plătit o firmă de pază să îl păzească nonstop. "În timpul campaniei electorale, domnul Marius Stan nu a dat o apă minerală la partid, dar acum are bani să plătească o firmă de pază şi să ia partidul cu japca. Este de un egocentrism fără margini, la fel ca faraonii, care, când mureau, se îngropau cu întreaga curte", răspundea Picu Roman.

În ciuda răfuielilor, spațiul a rămas închiriat organizaţiei judeţene UNPR până pe 13 iunie 2021, chiria lunară fiind de 116,99 lei.

Iată că suntem în 2022 şi o nouă siglă politică domină faţada acestui spaţiu, Forţa Dreptei. Potrivit Primăriei Galaţi, spaţiul este închiriat pentru partidul Forţa Dreptei - Filiala Galaţi, contract valabil până la 17 mai 2023, iar chiria este 128,59 lei pe lună.

Citit 1624 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.