Cresc copaci pe acoperişul unei şcoli din Galaţi

Cresc copaci pe acoperişul unei şcoli din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

În condiţiile în care şcolile intrate în reabilitare se confruntă cu lipsă de spaţii şi îşi scurtează orele, învăţând în mai multe schimburi, unul dintre localurile unei foste şcoli, în care funcţionează la parter câteva grupe de grădiniţă, se degradează văzând cu ochii, iar pe acoperiş au crescut... copaci, unul dintre ei fiind mai înalt de 1,5 metri.

În fosta Şcoală Nr. 30, desfiinţată cu ceva timp în urmă, funcţionează, la parter, câteva grupe care aparţin Grădiniţei  Nr. 47, structură a Grădiniţei "Croitoraşul cel Viteaz". Celelalte două etaje nu sunt folosite, iar localul a ajuns într-o stare avansată de degradare. Mai ales că pe acoperiş au început să crească şi copăcei, unul dintre ei având chiar dimensiuni destul de mari pentru locul în care creşte, de peste 1,5 metri înălţime. Normal că rădăcinile copacilor s-au înfipt în crăpăturile din zidăria de pe acoperiş, lărgindu-le, astfel încât infiltraţiile au ajuns la parter.

"Se cere o investiţie de urgenţă la repararea acoperişului, infiltraţiile au ajuns la parter, ceea ce nu e deloc normal. Sigur, ar trebui investit şi în reabilitarea celor două etaje, care au fiecare câte opt săli de clasă. Clădirea se degradează văzând cu ochii şi e păcat. Mai ales că, din câte ştiu, va intra în reabilitare Şcoala Nr. 18, care se află în apropiere şi elevii acesteia ar putea învăţa aici, fără ore de 40 de minute şi trei schimburi, aşa cum am auzit că se întâmplă la alte unităţi de învăţământ intrate în reabilitare. Din câte ştiu, de mai bine de 10-15 ani nu s-a reabilitat nimic la Şcoala Nr. 30", a precizat, la o conferinţă de presă, deputatul PNL Onuţ Atanasiu, fost inspector şcolar general.

Am discutat şi cu directoarea Grădiniţei "Croitoraşul cel Viteaz", Anca Caragea, care ne-a confirmat că, într-adevăr, infiltraţiile au ajuns la parter, unde sunt 47 de copii, împărţiţi în două grupe de program normal şi una de program prelungit, semn că e nevoie de grădiniţă în zonă.

"Eu am fost numită director anul trecut în septembrie, iar Grădiniţa Nr. 47 a aparţinut de altă unitate, dar funcţionează în această clădire de mulţi ani. Nu sunt la curent cu demersurile făcute anterior. Dar, astă-toamnă, o comisie de la Primărie a venit şi a constatat cum stau lucrurile şi am primit asigurări că se va face ceva. Prin urmare, sperăm să ne vedem pe lista instituţiilor care vor intra în reparaţie cât de curând, pentru că e chiar necesară", ne-a declarat directoarea Anca Caragea.

Am solicitat şi un punct de vedere de la Biroul de presă al Primăriei, de la care am primit răspuns imediat: "Ca urmare a solicitării dumneavoastră, vă transmitem că Primăria municipiului Galați intervine și face lucrările de reparații și întreținere necesare, în funcție de solicitările primite de la unitățile de învățământ și de resursele bugetare. Avem în vedere pe viitor și renovarea acestei clădiri a fostei Școli Nr. 30, unde își desfășoară temporar activitatea câteva grupe de grădiniță. Acest spațiu este situat la parter, acolo unde sunt asigurate condițiile necesare. La etaje, nu se desfășoară niciun fel de activitate.

Subliniem că educația este o prioritate pentru administrația locală și vorbim de un adevărat record de investiții cu fonduri europene în unitățile de învățământ din oraș. În context, menționăm că Primăria municipiului Galați are în diferite stadii circa 50 de proiecte de modernizare a școlilor și grădinițelor din oraș, tocmai pentru că se dorește asigurarea celor mai bune condiții pentru copii", sună răspunsul primit de la Primărie.

Citit 6873 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 18:24

6 comentarii

  • postat de jumate
    Miercuri, 08 Februarie 2023 13:14
    5.13.195.***
    @rodax: problema nu e ca a crescut un copac pe acoperis, partea proasta e ca acoperisul nu e pregatit pentru gradina .Radacinile vor face niste daune in timp. Ca sa ai gradina si ceva vegetaie iti trebuie un strat de pamant ceva.
    0
    0
  • postat de Cetatean
    Miercuri, 08 Februarie 2023 13:09
    95.76.3.***
    Dar pe ce clădiri aflate sub administrarea primăriei? Nu cresc copaci??? Aceasta așteaptă ca chiriașii sa repare toate locuințele administrate de primărie, sunt sute de cazuri, sau poate pentru celelalte locații se vor indura părinții sa facă o cheta. ARE PRIMARIA VRE O GRIJA????? SE INTREABA INDIVI
    0
    0
  • postat de Cristi
    Miercuri, 08 Februarie 2023 10:02
    86.34.187.***
    ,,Avem in vedere pe viitor'', mai exact cand vor zbura porcii, pana atunci vor creste plopi in clasele scolii.
    0
    0
  • postat de rodax
    Miercuri, 08 Februarie 2023 08:56
    193.231.148.***
    in alte țări se plantează grădini pe acoperișurile imobilelor,la noi nici când cresc de la sine nu suntem mulțumiți.
    0
    0
  • postat de magis
    Miercuri, 08 Februarie 2023 08:48
    89.121.200.***
    @mihnea: da, taman de parcarea aia in fata primariei are orasul maxima nevoie.
    De asfaltat trotuare prin cartiere, chestie care nu s-a mai facut pe alocuri inca de pe vremea lui Ceausescu, nici nu se pune problema. Doar de spart, cind e cazul.
    De o parcare linga Spitalul de Copii nu e nevoie, nu?
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Marți, 07 Februarie 2023 23:20
    5.13.167.***
    Bine ca se gasesc bani pentru construirea unei parcari subterane CU DEDICATIE pentru capii Consiliului Local si Judetean dar pentru unitatile de invatamant niciodata nu sunt resurse bugetare mai ales pentru cele din cartierele marginase din Galati. Alta cladire care se naruie pe langa cladirea fostu
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.