Băuţi şi drogaţi, surprinşi la volan în weekend

Băuţi şi drogaţi, surprinşi la volan în weekend
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mai multe persoane vor da socoteală în fața legii, după ce în weekend s-au urcat la volan fie băuți, fie după ce au consumat substanțe psihoactive. Pentru toți, polițiștii au întocmit dosare penale.

Prima persoană care a picat în plasa oamenilor legii, un bărbat de 55 de ani, a fost depistat de polițiștii de la Circulație din Galați, sâmbătă, 15 iulie, în jurul orei 7.55, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tecuci din municipiul Galați. În cazul lui, la testarea alcoolscopică, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat, de 43 de ani, domiciliat în municipiul Brăila, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, din municipiul Galați, tot sâmbătă, în jurul orei 19.30. Controlul polițiștilor a scos la iveală faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (canabis). Oamenii legii au constatat că pe bancheta din dreapta față se afla, în calitate de pasager, un tânăr de 19 ani, tot din municipiul Brăila. În urma controlului corporal efectuat de poliție, asupra acestuia a fost găsit un plic ce conținea o substanță vegetală, ce a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Cel de-al treilea șofer prins în ofsaid, un tânăr de 22 de ani, din  Galați, a fost oprit de polițiști din cadrul Secției 5 Galați, sâmbătă, în jurul orei 20.00, pentru verificări. Acesta conducea un autoturism pe bulevardul Marea Unire, cu direcția de deplasare spre strada Regiment 11 Siret, când a fost tras pe dreapta. "La testarea pentru alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoare pozitivă la consumul de THC-5 (canabis)", ne-a declarat agent șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

Acțiunea de control a polițiștilor de la Rutieră a continuat, așa că oamenii legii au mai identificat în trafic un șofer de 29 de ani certat cu legea. În colaborare cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galaţi, în jurul orei 23.05, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uzina de Apă din municipiul Galați, bărbatul a fost supus unui control de rutină. "La testarea pentru consumul de substanțe psihoactive a fost indicată valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (canabis).

Toți cei patru conducători auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", ne-a mai spus agent șef principal Ciprian Stoica.

Citit 4996 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 09:48

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Misu
    Miercuri, 19 Iulie 2023 06:59
    193.230.156.***
    Niciodată nu sunt prea multe controalele împotriva bețivilor și drogaților. Si eu am fost verificat duminică și nu m-a deranjat, chiar dacă agenta de poliție părea că face exces de zel, comparativ cu ceilalți colegi. Bețivii și drogații nenorocesc familii întregi, creează drame de neimaginat. Nu vr
    0
    0
  • postat de Mario
    Marți, 18 Iulie 2023 11:59
    89.137.136.***
    În fiecare zi se fac razii...în toate cartierele...de obicei dura...o zi...2 sau 3...și gata...însă acum...de câteva zile....sunt oprite f multe mașini...peste tot...verificați la acte...cu alcoolul și drogurile...cine știe cât vor mai dura aceste controale...vom vedea...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.