Gălățeanca Larisa Titire - soție, mamă a trei copii și doctor în inginerie

Gălățeanca Larisa Titire - soție, mamă a trei copii și doctor în inginerie
Evaluaţi acest articol
(43 voturi)

Curaj, ambiție și dorința de a reuși! Acestea sunt cele trei atribute ale unei gălățence, care a reușit, după ce a adus pe lume trei copii, care sunt încă mici, să-și definitiveze și studiile, ajungând să obțină inclusiv titlul de doctor, pentru ca acum să fie studentă în anul II la o a doua facultate.

Larisa Titire, o tânără din Galați care, vineri, 8 decembrie, a susținut și promovat examenul de doctorat, este absolventă a Facultății de Arhitectură Navală din Galați. Femeia povestește cu plăcere că pe Maria (care are acum șase ani) a născut-o în ultimul an de facultate. A făcut apoi un master în Inginerie Mecanică, timp în care a născut și al doilea copil, pe Mihai.

"Am făcut lucrarea de disertație la finalul masterului. Pentru că profesorului îndrumător i-a plăcut felul în care am lucrat, mi-a propus să mă înscriu și la doctorat, propunere pe care am acceptat-o, fără să mă gândesc la ceea ce implică", ne-a spus Larisa.

Ambițioasă din fire, femeia s-a pus pe studiu și a reușit să finalizeze magna cum laude doctoratul. "Îmi aduc aminte că primul referat pe care l-am avut de făcut pentru teza de doctorat a fost cu fiul meu cel mai mic, George, în brațe. Abia îl născusem. A fost greu, dar nu imposibil. Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, reușești, indiferent cât de greu ar fi", ne-a dezvăluit Larisa.

Tânăra ne-a spus că s-a mutat de curând la Galați, dar că, în perioada în care făcea facultatea și masteratul locuia în județ, la Gohor, localitate situată la câteva zeci de kilometri de oraș. "Mergeam la facultate la zi. Făceam naveta. Locuiam la socri și ei mă ajutau cu cei mici, cât eram eu la școală", ne-a mai zis aceasta.

Deși are o carieră frumoasă, având în prezent o colaborare ca profesor cu Facultatea de Inginerie, Larisa nu a uitat de visul din copilărie, acela de a studia matematică și de a deveni profesoară de matematică. Așa că, printre referate pentru doctorat și copii mici, gălățeanca s-a înscris anul trecut la Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, unde acum este studentă în anul al II-lea.

Cu fiica la susținerea publică a tezei

Vineri, Larisa Titire s-a întors pe băncile primei facultăți absolvite, de această dată în calitate de candidat la obținerea titlului de doctor. A prezentat comisiei de examinare lucrarea cu titlul: „Studiu numeric și experimental pentru sisteme de protecție balistică cu țesături din fibre aramidice”. „Am studiat panouri de protecție care pot fi utile pentru vestele antiglonț ale angajaților M.A.I. A fost greu, dar mă simt ușurată acum. A meritat tot efortul. La doctorat se pun calificative și eu am terminat cu «foarte bine»”, a mai spus Larisa, menționând că a avut-o printre susținători pe fiica ei, Maria.

Larisa Titire nu uită să le mulțumească celor care i-au fost alături în toată perioada studiilor, socrilor ei, cu care locuia și care o ajutau în mod constant cu copiii, mamei și soțului pentru susținere necondiționată și le transmite studenților săi, dar și celor care doresc să își atingă un țel să nu cedeze atunci când simt că le este greu și să facă tot ce pot pentru a-și îndeplini visurile.

Citit 8769 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2023 17:44

3 comentarii

  • postat de un cetatean
    Marți, 12 Decembrie 2023 19:55
    84.232.168.***
    nu a facut toate singura, a avut sot si familie/parinti alaturi, punem in carca totul femeilor ca si cum ar fi singure pe lume. Nu facea nimic daca era singura. Nu e nici un risc de burn out atunci cand esti inconjurat cu dragoste si esti ajutat. De fapt asta ne lipseste la toti.
    2
    3
  • postat de rodax
    Marți, 12 Decembrie 2023 09:24
    193.231.148.***
    Cam multe activități făcute în același timp.Risc crescut de burn-out și de a nu face nimic ca lumea.Poate Titire Larisa e o excepție,o capacitate ieșită din comun,dar ceea ce a făcut ea nu e recomandabil pentru oricine.
    4
    16
  • postat de Bravo ei !!
    Luni, 11 Decembrie 2023 21:50
    104.243.213.***
    ....ca sa mai faci in ziua de astazi cu Arhitectura Navala ?!
    28
    29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.