Un traficant de minori din Galaţi, arestat pentru un mega-jaf la Brașov

Un traficant de minori din Galaţi, arestat pentru un mega-jaf la Brașov
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

"Dunăre", pe numele său real Mitea Silvestru, este unul dintre cei trei gălățeni arestați zilele trecute în urma mai multor descinderi în forță pe care polițiștii din trei județe le-au făcut într-un dosar penal ce vizează un mega-furt dintr-o locuință de la poalele Tâmpei. Păgubitul a reclamat un prejudiciu care se apropie de 200.000 de lei după ce "Dunăre", acuzat și judecat pentru trafic de minori, și complicii săi, i-au spart ușa.

Faptele de care sunt acuzați cei trei gălățeni și un constănțean s-ar fi petrecut la jumătatea lunii ianuarie, susțin polițiștii brașoveni, care au primit o sesizare din partea unui localnic, care susținea că din casă i-au fost furate o sumă foarte mare de bani, bijuterii și ceasuri de colecție. Toate investigațiile care au urmat i-au condus pe anchetatori la ipoteza că jaful fusese bine pus la punct nu de unul, ci de mai mulți indivizi, care au avut fiecare rolul de a pătrunde, sustrage și asigura fuga de la locul faptei, în timp record, înainte ca proprietarul să se întoarcă acasă.

"Persoana vătămată a reclamat faptul că, la aceeași dată, la momentul întoarcerii la domiciliu, din municipiul Brașov, a constatat că din interiorul locuinței sale au fost sustrase mai multe bunuri, constând în ceasuri și bijuterii din aur, precum și suma de aproximativ 150.000 de lei. În urma verificărilor întreprinse, polițiștii au stabilit că, la data săvârșirii infracțiunii, trei bărbați ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, prin ruperea butucului yalei de la ușa de acces, iar, după ce ar fi sustras bunurile, cei în cauză ar fi părăsit locuința și s-ar fi îndreptat către un autoturism, condus de către un alt bărbat, părăsind locul faptei", a comunicat IPJ Brașov.

Suspecții, unul și unul

În urma investigaţiilor, po­liţiştii au ajuns la concluzia că principalii suspecţi sunt trei din Galaţi şi unul din Constanţa, au vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani şi nu sunt străini de problemele cu legea. Cel mai evident, un gălăţean pe nume Mitea Silvestru, zis "Dunăre“, trimis anul trecut în judecată la Tribunalul Galaţi sub acuzaţia de trafic de minori. Alături de el, un alt "confrate“ certat cu legea, Elvis Fieraru, de asemenea condamnat penal, precum şi Eduard Petrişor Sîrbu. La casele acestora, poliţiştii din Braşov, alături de cei din Galaţi, însoţiţi de trupele speciale, au descins în forţă pentru a strânge probe care să susţină acuzaţiile iniţiale. Percheziţii similare au avut loc şi la Constanţa.

"Cu ocazia desfăşurării percheziţiilor, au fost identificate mai multe mijloace de probă, care au fost ridicate în vederea completării materialului probator. De asemenea, a fost pus sechestru asigurator pentru un autovehicul identificat. După administrarea probatoriului, faţă de persoanele bănuite a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind duşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Braşov“, au mai precizat anchetatorii.

Judecătoria Braşov a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a grupării, dar suspecţii au atacat decizia, contestaţia urmând să fie soluţionată de Tribunalul Braşov.

Citit 5176 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.