Un primar PSD din judeţ, declarat incompatibil, a rămas fără mandat

Un primar PSD din judeţ, declarat incompatibil, a rămas fără mandat
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Primarul din Cudalbi, Grigore Gheonea (PSD), şi-a pierdut funcţia deţinută, în urma unui ordin al prefectului, ca urmare a faptului că a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Galați, Teodora Diaconița, ne-a confirmat că a fost emis, pe 19 februarie, un ordin de prefect privind încetarea de drept a mandatului primarului comunei Cudalbi, din judeţul Galaţi, Grigore Gheonea, în urma unei decizii ANI care stabilește că acesta a fost găsit incompatibil cu exercitarea funcției. Ordinul prefectului a intrat în vigoare imediat și poate fi atacat in instanță.

I-am solicitat un punct de vedere primarului Grigore Gheonea, 74 de ani, care ne-a declarat că a contestat ordinul prefectului, pe motiv că la primărie e haos acum, la trei luni care ne mai despart de alegeri, sunt multe documente de întocmit și semnat, iar plecarea sa ar afecta bunul mers al Primăriei Cudalbi.

”Despre decizia ANI, nu o contest ca întemeiată, a fost confirmată în justiție la capătul unui proces care trenează din 2017, care s-a soluționat abia acum, prin hotărâre definitivă a Curții Supreme.

În 2017, eram viceprimar și am fost reclamat la ANI de două persoane, pentru o incompatibilitate din trecut. Când am intrat în administrația publică, în anul 2012, dețineam împreună cu familia un PFA în care figuram ca administrator, dar eu eram de fapt colaborator. La vremea respectivă m-am consultat cu consilierul juridic, care era și secretar al primăriei, asupra aspectului legal al celor două calități și mi-a garantat că e perfect legal și corect. Eu oricum am cesionat ulterior PFA-ul către fiul meu.

Despre activitatea ca primar vorbesc rezultatele mele. Am adus în primărie câteva sute de miliarde de lei vechi, prin finanțări cu fonduri europene. N-am fost niciodată prin tribunale, nu am plătit o singură amendă, nu am beneficiat niciodată de vreun contract cu statul. Nu regret nimic și plec cu fruntea sus”, ne-a declarat Grigore Gheonea.

Citit 5441 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2024 12:09

2 comentarii

 • postat de florin
  Vineri, 23 Februarie 2024 09:05
  86.124.203.***
  Daca DNA Galati ar functiona citi primari din judet nu ar ajunge dupa gratii?Va dati seama ce nenorociri sau intimplat la Galati stiind toti ca la Galati DNA merge pe burta?Cum sa tai tu politician pensii speciale cind schelete in dulap sunt fara numar??????
  0
  12
 • postat de Palade Valeriu
  Vineri, 23 Februarie 2024 08:49
  5.2.205.***
  La o cercetare mai amanuntita, veti descoperi cate rude sunt in primarie la Cudalbi
  0
  17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.