Un nou restaurant McDonald’s în Galați

Un nou restaurant McDonald’s în Galați
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Fanii „Mec-ului” au motiv de bucurie: în Galați se va deschide un nou restaurant McDonald’s, care va fi amplasat la marginea parcării Shopping City, chiar lângă sensul giratoriu de pe bulevardul Coșbuc. Vestea proastă este că „minunea” se va înfăptui abia peste doi ani.

La început au fost zvonurile: „Cică se deschide un nou McDonald’s la Galați, probabil la mall”. După ce un spațiu generos de la intrarea dinspre Coșbuc a fost împrejmuit cu mai multe panouri ale Shopping City, presărate cu câteva purtând inconfundabilul M arcuit (galben pe fond verde), zvonurile au prins parfum de credibilitate: „Noul Mec va fi la mall, dar va fi unul original, nu franciză, cum este cel de la Sala Sporturilor”.

Un panou lămuritor

Shopping City nu a anunțat până acum nimic oficial, cum nu a făcut-o nici McDonald’s pe site-ul propriu. Însă confirmarea a fost mai simplă decât vă puteți închipui: pur și simplu am citit ce scrie pe afișul lipit pe unul din panouri, ceea ce probabil puțini din cei care vin cu mașina la mall au avut timp să facă.

Astfel, sub „Șantier în construcție” stă scris următorul text: „Construire restaurant McDonald’s tip drive in, amplasare semnalistică luminoasă publicitară pe fațadă și în incintă, mobilier urban, terasă, circulații auto și pietonale, parcare, spații verzi, branșamente și organizare de șantier”. Amplasamentul este în bd. George Coșbuc nr. 251, beneficiar este SC Galați Shopping City SRL, proiectant general este Draft Project SRL București, iar managementul de proiect este asigurat de Brisk Group Consulting & Development SRL.

Autorizația de construire eliberată de Primăria Galați are numărul 234/15.05.2024. Termenul de execuție a lucrărilor, prevăzut în autorizație, este de 24 de luni. Acestea au început pe 30 mai 2024 și au ca dată de finalizare 29 mai 2026. Posibil ca termenul de finalizare să fie unul maximal, iar lucrările să se termine mai repede, dar deocamdată nu știm mai mult.

Anunț de angajări pe OLX

O a doua confirmare a construirii unui nou McDonald’s la Galați o reprezintă anunțul de angajare postat sâmbătă dimineață, pe 29 iunie, pe OLX: „Deschidem un nou restaurant în Galați. Aplică aici!”. Se caută lucrători full-time, cărora li se oferă un pachet salarial de 3.000 – 3.700 de lei net, incluzând tichete de masă de 40 lei/zi, sporuri și alte bonusuri. Vă lăsăm plăcerea să studiați oferta completă pe OLX – cei care sunteți interesați.

Conform anunțului de pe site-ul respectiv, noul McDonald’s de la Galați este deschis de firma-mamă, rețeaua originală McDonald’s, nu de vreun intermediar. Astfel, primul restaurant cu acest nume din Galați, cel deschis în 1999 la Sala Sporturilor, rămâne în continuare singurul din România deținut în regim de franciză de un întreprinzător, în cazul de față – Ionuț Restaurante SRL.

În afară de o altfel de distribuire a profiturilor, încă nu știm la ora actuală dacă și ce va aduce în plus pentru consumatori (servicii, produse, oferte, campanii etc.) noul McDonald’s din Galați față de cel „vechi”.

Citit 20296 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2024 17:15

1 comentariu

 • postat de Terente ...din Galati
  Duminică, 30 Iunie 2024 19:31
  89.137.229.***
  Val de investitii in orasul Roșu. Ce bineee!
  21
  73

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro