ATENȚIE, GĂLĂȚENI! PERICOL PUBLIC lângă Biblioteca ”V.A. Urechia” (FOTO)

ATENȚIE, GĂLĂȚENI! PERICOL PUBLIC lângă Biblioteca ”V.A. Urechia” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ai poftă de citit? Na, o cărămidă-n cap! Sună a umor negru, dar pericolul este cât se poate de real şi ne-a fost sesizat nu doar de simplii cetăţeni, cititori ai Bibliotecii „V.A.Urechia”, ci şi de directorul acestei instituţii de cultură, Zanfir Ilie.

Vom începe cu mesajul, însoţit de fotografii, pe care l-am primit ieri la redacţie de la un gălăţean îngrijorat de pericolul la care se expun oamenii pe strada Mihai Bravu. „Clădirile care apar în imagini şi care sunt într-o stare foarte proastă sunt chiar lângă Biblioteca "V.A.Urechia", bibliotecă frecventată zilnic de sute de persoane. Zi de zi trec prin dreptul acestor clădiri şi mă întreb de ce sunt încă "în picioare" şi cum de nimeni nu ia nicio măsură pentru a le demola şi a preveni producerea vreunui accident. Poate cei care trec zilnic pe acolo ştiu situaţia, însă un copil venit pentru prima data la bibliotecă poate să nu observe acele ruine care ar putea oricând să se prăbuşească peste el. Am văzut că au încercat să delimiteze zona cu o bandă, pentru a restricţiona accesul, însă acea bandă nu rezistă prea mult din cauza persoanelor care o rup, pentru a mai aduna cărămizi sau leme pentru foc. De asemenea, prăbuşirea repetată de cărămizi afectează şi noul trotuar”, ne-a semnalat cititorul.

Situaţia gravă a fost pusă pe tapet şi la o recentă şedinţă a Consiliului Local, de către directorul bibliotecii, Zanfir Ilie, care i-a cerut primarului Marius Stan să ia măsuri: „Domnule primar, mă confrunt pe strada Mihai Bravu cu o problemă deosebită. Sunt două imobile revendicate şi s-au găsit binevoitori să le «ajute» foarte mult şi îmi creează mari probleme privind securitatea oamenilor care circulă pe stradă şi vin la bibliotecă. V-aş ruga, pentru că este în competenţa Primăriei, să chemaţi proprietarul şi să-i puneţi în vedere să ia măsuri. La început a avut maşină de pază şi nu erau probleme, acum, însă, cei care nu au alte lucruri de făcut vin… A căzut plafonul cu totul şi peretele se dărâmă în partea dinspre curtea bibliotecii”, a atras atenţia managerul.

În replică, primarul Marius Stan i-a spus că a reţinut problema, dar că, din păcate, Primăria nu poate decât să trimită Poliţia Locală pentru a-i amenda pe proprietari. De asemenea, noul Cod Fiscal îi permite Primăriei să stabilească pentru clădirile neîngrijite, neprotejate, un impozit de cinci ori mai mare.

În consecinţă, dacă aveţi poftă de cărţi, fiţi cu băgare de seamă să nu primiţi şi o cărămidă în cap!

Citit 3046 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2016 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.