UPDATE/ Agenţia Naţională de Integritate îl ACUZĂ pe primarul MARIUS STAN de incompatibilitate. DECLARAȚIA EDILULUI

UPDATE/ Agenţia Naţională de Integritate îl ACUZĂ pe primarul MARIUS STAN de incompatibilitate. DECLARAȚIA EDILULUI
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE, ora 11,30: Agenţia Naţională de Integritate l-a informat pe Marius Stan despre faptul că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de primar al municipiului Galaţi şi administrator al SC Moldova Expedition SRL.

Marius Stan consideră, însă că nu e vorba de incompatiblitate. „În perioada 2003 - 2005, când am fost preşedintele de club de fotbal la Iaşi (Politehnica Iaşi n.r.) am înfiinţat o firmă de curierat. În 2005, când am plecat din Iaşi am făcut împuternicire notarială celorlalţi acţionari pentru închiderea firmei, ba am lăsat şi banii necesari pentru asta. În 2014, am fost informat că firma nu a fost radiată de la Registrul Comerţului. Aşa că m-am dus şi am radiat-o. De la Finanţe Iaşi am aflat că, din 2005, de când am plecat din Iaşi, activitatea firmei a fost zero, deci nu mi-a adus niciun venit. Ca să fiu sigur, după ce am radiat firma, am adus la Galaţi şi containerul de tren în care funcţiona. L-am făcut vestiar pentru grupul de copii care joacă pe stadionul municipal. Am prezentat această situaţie către ANI, precum şi documentele aferente. Conflict de interese există atunci când câştigi ceva”, ne-a declarat primarul Marius Stan.

Marius Stan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.


Printr-un comunicat de presă, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat faptul că Marius Stan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de primar al municipiului Galaţi şi administrator al SC Moldova Expedition SRL.

Conform Legii 161/2003 „funcţia de primar este incompatibilă cu  funcţia de administrator la societăţile comerciale”, de aceea ANI a declanşat procedura de evaluare.

Potrivit prevederilor legale, „persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani, şi nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 5232 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2016 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.