ZILELE GALAȚIULUI 2016 | Reguli clare pentru comercianţi: FĂRĂ MICI şi cârnaţi (FOTO)
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

ZILELE GALAȚIULUI 2016 | Reguli clare pentru comercianţi: FĂRĂ MICI şi cârnaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Ca să nu ne mai înghită ţigăneala, la târgul de la P-uri vor  fi interzise prepararea micilor şi cârnaţilor la foc deschis şi difuzarea de muzică proprie


Potrivit anunţurilor postate pe portalul Primăriei municipiului Galaţi, până pe 24 noiembrie se pot depune solicitări pentru organizarea de activităţi cu caracter comercial, pe domeniul public al municipiului Galaţi, în cadrul evenimentelor "Zilele Galaţiului 2016" şi "Poveste de Iarnă". Exigentă, municipalitatea a stabilit reguli clare, pentru a preveni ţigăneala şi mizeria din alţi ani.

150 de corturi identice

Pentru târgul de "Zilele Galaţiului", Primăria impune ca agenţii economici să aibă ca obiect de activitate codul CAEN 8230 „Activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor”. De asemenea, ei trebuie să dovedească minimum trei ani de vechime în organizarea de evenimente şi cel puţin cinci evenimente similare la activ. Este obligatoriu să nu aibă datorii la bugetul local şi la bugetul de stat.

Condiţia cea mai importantă este "să asigure minim 150 de corturi identice (culoare şi dimensiune 3/3 m), minimum cinci restaurante mobile autorizate (dimensiune 12/3 m) cu personal calificat, fiecare stand numerotat vizibil şi lizibil".

De asemenea, trebuie să obţină autorizaţiile necesare funcţionarii de la toate forurile competente, inclusiv sănătate publică şi salubritate, şi nu au voie să distrugă domeniul public şi vegetaţia. Tot ei vor trebui sa-şi asigure sursa de curent electric cu respectarea normelor legale, sa asigure generatoare de curent de minim 100 KW.

"Poveste de iarnă", la P-uri

Potrivit anunţului Primăriei, tot până pe 24 noiembrie se depun solicitări şi pentru "organizarea de activităţi cu caracter comercial care se vor desfăşura pe domeniul public al municipiului Galaţi în cadrul evenimentului "Poveste de iarna 2016", pe strada Domnească, Aleea Pietonală aferentă blocurilor P.

Pe lângă condiţiile cerute şi la "Zilele Galaţiului", privind experienţa în organizarea târgurilor şi lipsa datoriilor la buget, agenţii economici trebuie "să asigure minimum 20 de căsuţe identice (de aceeaşi culoare şi dimensiune 3x3 m), fiecare numerotată vizibil şi lizibil, şi ornată specific sărbătorilor de iarnă".

"Pe durata desfăşurării evenimentului, nu se pot comercializa produse preparate la foc deschis (mici, cârnaţi, etc). Pe durata desfăşurării evenimentului, este interzisă difuzarea de muzică proprie", impune clar Primăria.

De asemenea, trebuie să obţină autorizaţiile necesare funcţionarii de la toate forurile competente, inclusiv sănătate publică şi salubritate. Iar la finalul contractului trebuie să predea locul aşa cum l-au primit.

Cererile se depun la Registratura Generală a Municipiului Galaţi, din strada Fraternităţii nr. 1, în intervalul orar 8,30 - 15,00.

Citit 31362 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.