Nici Căpitănie nu mai avem?
Foto: Foto arhiva VL

Nici Căpitănie nu mai avem?
Căpitănia Galaţi, undeva în stânga, aproape că nici nu se mai vede
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

O navă sub pavilion turcesc a eşuat, ieri, după ce a încărcat produse din portul combinatului gălăţean ArcelorMittal. Aceasta este ştirea brută care, în mod normal, ar fi trebuit să fie completată cu informaţii oferite de Căpitănia Zonală Galaţi. Numai că, se pare că... nici Căpitănie nu mai avem.

De ce spun asta? Iată de ce: Am sunat la Căpitănia Galaţi, cerând legătura cu directorul-căpitan şef de port Mircea Sârbu. O voce plictisită îmi retează elanul jurnalistic: “Este plecat momentan”. Am cerut la serviciul “Siguranţa navigaţiei”. “Tot plecat este”, mi-a comunicat aceeaşi voce plictisită, sugerându-mi, spre mirarea mea, să încerc la Constanţa.

Am cerut, şi mi s-a dat, cu oarecare lehamite, un număr de la Căpitănia Constanţa, unde un robot cerea un cod de user. Probabil că numărul nu este bun, m-am gândit şi am închis. În fine, am sunat la alte patru numere de telefon din Constanţa; la trei nu răspundea nimeni, iar la al patrulea a intrat ton de fax. Nici persoana desemnată cu PR-ul nu a răspuns la niciunul dintre cele două numere de telefon cu care figurează pe site-ul Autorităţii Navale Române. Aşa că am renunţat să mai cer informaţii de la Căpitănie, fie ea din Galaţi, fie din Constanţa.

Până la urmă, avem o căpitănie zonală la Galaţi, de ce trebuie să ne spună Constanţa ce se întâmplă în curtea noastră? Poţi să mergi pe faleză, te uiţi mai atent şi poţi vedea nava, de ce trebuie să ne spună Constanţa dacă este adevărat ce vedem cu ochii noștri?

Revenind la nava „noastră” eşuată, iată ce am aflat pe surse: “Nava MV AKAYLAR II, sub pavilion Turcia, a încărcat produse laminate din Portul Mineralier Galaţi, iar la plecare, în momentul în care a efectuat manevra de întoarcere, în zona km.158,500, a fost pusă cu prova pe o dună de pământ, fără a mai putea să-şi continue deplasarea. Nava nu se află în şenalul navigabil, nu periclitează siguranţa navigaţiei, nu sunt pagube înregistrate şi se desfăşoară manevre pentru repunerea acesteia în stare de flotabilitate”.

Aceasta e ştirea, la conţinutul căreia Căpitănia Galaţi nu are nicio contribuţie. Dar merită, totuşi, o bilă albă. Măcar nu şi-a pus robot să răspundă la telefon!

Citit 13868 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2017 20:32

9 comentarii

 • postat de sebi
  Miercuri, 31 Mai 2017 12:10
  Mergeti la vot...
  2
  11
  Raportează
 • postat de vader
  Miercuri, 31 Mai 2017 11:15
  Eu chiar nu inteleg de ce va mirati, dragilor!
  Cata vreme politica isi va baga toate leprele si scursurile in absolut toate domeniile de activitate, doar de asa ceva veti auzi.
  Chiar nu mai conteaza culoarea politica, pentru ca nu a existat partid care sa ajunga la putere si sa nu faca acelasi lucru....nu credeti ca asta tot subminarea economiei nationale se cheama? Sau tradare. Sau genocid....cine sa curate mizeria? evident altii, pentru ca noi nu mai suntem in stare, asta daca am fost vreodata....chiar ne caracterizeaza din plin si perfect Miorita.....

  Pentru trepadusii de partid: si acum, gata, hai cu minusurile, ca v-am atacata funduleteze pe care le tot pupate!
  2
  17
  Raportează
 • postat de julien
  Miercuri, 31 Mai 2017 09:49
  anr este o institutie a statului la care 50 la suta din angajati sunt paraziti.
  3
  29
  Raportează
 • Miercuri, 31 Mai 2017 08:37
  Ce articol jignitor la adresa noastra! Noi eram la munca in Bazinul nou, sa amendam o alta nava cu probleme grave: nu aveau arborat pavilion la pupa! Si toata lumea stie ca ia timp sa schimbi o amenda in cartoane de tigari!
  4
  36
  Raportează
 • postat de Kiki
  Miercuri, 31 Mai 2017 07:39
  Erau acolo dar nu a vrut sa va raspunda la telefon toata ziua sint vazuti cu tigara in gura afara . si cu cafeaua la in cealalta mina
  2
  31
  Raportează
 • postat de dan
  Miercuri, 31 Mai 2017 05:52
  Cred ca ar fi de interes public sa aflam si ce salarii primesc domnii absenti de pe la Capitanie...
  2
  32
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 31 Mai 2017 05:22
  Pariez ca toata conducerea si nu numai, este numita politic ... de cine oare ? Asa s-a procedat cu toate conducerile institutiilor si intreprinderilor controlate de stat ,in ultimii 27 de ani si praful s-a ales....apoi ard arhivele.
  1
  26
  Raportează
 • postat de GL
  Miercuri, 31 Mai 2017 05:00
  In Galati investitorii nu vin, bazine incepute si nu se mai termina, fabricile se inchid, constructii neterminate (ex. Complex Tiglina1) lasate in paragina, strazi si trotuare neasfaltate, si apoi stam si ne miram ca de ce se duce totul de rapa
  2
  28
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 31 Mai 2017 01:21
  e rezultatul unei adunaturi de hoti numita psd care a impartit tara in regiuni de dezvoltare ca sa salveze incompetenta si lipsa de oameni si doar ca sa salveze micii incompetenti din administratiile locale judetene iar informatiile si instructiunile sa vina doar de la bucuresti. E un fel de organizare ca in dictatura comunista doar ca atunci gaseai oameni peste tot chiar daca unii erau incompetenti . La ce usi veti bate nu vi se va raspunde pentru ca acele usi nu mai exista pentru a nu mai fi nevoie sa se pompeze bani peste tot ca altfel nu mai este de unde sa se ciupesca cateva milioane de euro. Trebuia sa incercati la tovarasii ponta si dragnea si tariceanu, trinitatea divina ,sigur primeati raspunsuri, statistici si cifre numai bune de guiness book asa cum ii sade bine partidului.
  3
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.