150 de milioane de euro pentru judeţul Galaţi, prin PNDL 2

150 de milioane de euro pentru judeţul Galaţi, prin PNDL 2
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În judeţul Galaţi vor ajunge, în perioada 2017-2020, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, nu mai puţin de 674.295.200 de lei, adică aproximativ 150 de milioane de euro.

Aceasta este suma care i-a revenit judeţului nostru după marea împărţire a fondurilor de la Ministerul Dezvoltării. „Din aceşti bani vor fi finanţate peste 130 de obiective de investiţii în judeţul Galaţi. Toţi primarii au obligaţia ca, până la sfârşitul lunii octombrie, să prezinte toate documentaţiile tehnice pentru a semna contractul cu Ministerul Dezvoltării, intrând apoi în procedură de achiziţie, astfel încât, cu puţin noroc, dacă nu sunt probleme cu licitaţiile, de anul viitor vor începe unul, două, trei, patru, ba chiar cinci obiective noi să fie derulate în comunele gălăţene, dar şi în municipiile Galaţi şi Tecuci”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Comune cu peste 30 de milioane de lei

Consiliul Judeţean a obţinut aproximativ 42 de milioane de lei prin PNDL 2 pentru reabilitarea DJ 242B (pe segmentul cuprins între Bereşti şi Târgu Bujor) şi DJ 251 (pe tronsonul cuprins între Tecuci şi Matca). Zeci de milioane de lei au obţinut şi o serie de comune gălăţene, printre care Corod (peste 30 de milioane de lei), Drăguşeni (peste 30 de milioane de lei) şi Munteni (peste 20 de milioane de lei). „PNDL, aşa cum a fost gândit de PSD, este canalizat pe grădiniţe, şcoli, dispensare, alimentare cu apă, canalizare şi drumuri. Prioritatea numărul unu sunt unităţile de învăţământ care nu au autorizaţie de funcţionare, autorizaţie ISU şi alimentarea cu apă şi canalizare. Cred că aceşti bani vor schimba faţa judeţului şi, în special, faţa mediului rural. Cred că la finele perioadei de implementare a acestui program, prin proiectele pe care le are CJ pe drumurile judeţene şi prin programul de dezvoltare derulat la nivelul ministerului, judeţul Galaţi va arăta mult mai bine. Important este să avem constructori serioşi”, a spus Costel Fotea.

 

Citit 6508 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.