Şase elevi de nota 10, premiaţi la Inspectoratul Şcolar

Şase elevi de nota 10, premiaţi la Inspectoratul Şcolar
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cei şase elevi gălăţeni care au obţinut media 10,00 la Evaluare Naţională şi la Bacalaureat au fost premiaţi, ieri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu diplome şi bani primiţi de la Ministerul Educaţiei Naţionale. Pentru că unul dintre elevii cu notă maximă la Bacalaureat se află deja la facultate în străinătate, la festivitate au participat doar cinci performeri.

Cei doi elevi de 10 de la Evaluare, Ana-Maria Ella Chiriac, de la  CNVA, şi Andrei Iacob, de la Şcoala  Nr. 28, au primit câte 1.000 de lei, în timp ce Cătălina Mihaela Coman, Alina Cristea, Anca Guţu, toate trei de la CNVA, şi Adrian Valeriu Sandu, de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", cu media 10 la Bacalaureat, au fost recompensaţi cu câte 3.000 de lei.

Inspectoarea generală Mioara Enache este cea care le-a înmânat diplomele şi i-a felicitat. "Aici vorbim de o muncă de echipă. Media 10 la examene presupune muncă din partea elevilor, dar şi a părinţilor şi profesorilor lor. Toţi merită felicitări! Ei fac cinste şcolilor de la care provin, dar sunt convinsă că vor face cinste şi liceelor şi facultăţilor unde au fost admişi", a spus inspectoarea generală.

Inspectoarea de limba şi literatura română, Daniela Angelica Nistor, prezentă la festivitate, a precizat că-i cunoaşte bine pe trei dintre elevii de 10 la examenele naţionale şi ştie că nu sunt doar nişte minţi puternice, ci şi nişte oameni de nota 10.

Inspectoarea de la învăţământ preprimar, Oana Enache, a fost bucuroasă să recunoască printre premianţi un copil pe care l-a îndrumat la grădiniţă.

Ca o recunoştere a eforturilor cadrelor didactice din instituţiile care i-au pregătit pe aceşti  elevi de excepţie, la festivitate au participat şi directorii instituţiilor de învăţământ de la care provin cei şase elevi.

"Sunt foarte mândră de acest elev, Adrian Sandu, care a pus cartea pe primul loc. Nu am nimic să-i reproşez, decât că nu are un frate mai mic, care să repete performanţele sale pentru liceul nostru. O cunosc pe sora lui mai mare şi pot spune că sunt o  familie deosebită",  a  spus directoarea de la Liceul "Emil Racoviţă", Delia Humelnicu.

Romeo Zamfir, directorul de la CNVA, a menţionat că rezultatele deosebite nu sunt întâmplătoare, ci sunt efortul mai multor ani, efort făcut de elevi, dar şi de părinţii şi profesorii lor.

În prezent, cei doi absolvenţi de clasa a VIII-a sunt elevi la CNVA. Anca Guţu este studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, Alina Cristea - la Universitatea din Viena, Cătălina Coman - la Facultatea de Matematică şi Informatică Bucureşti, iar Adrian Sandu - la Facultatea de Energetică Bucureşti.

Citit 8242 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.