Lucrări fără cap şi fără coadă în Piaţa din Micro 14 (FOTO)

Lucrări fără cap şi fără coadă în Piaţa din Micro 14 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

„Cum e posibil ca în decurs de câteva luni după ce au asfaltat partea carosabilă şi trotuarele să spargă tot? Şi nu o dată... de trei ori!”, ne-a reclamat, nemulţumit, un gălăţean din Micro 14. Acesta ne-a reclamat, punctual, o serie de probleme apărute după execuţia lucrării de asfaltare a Pieţei din Micro 14, realizată în urmă cu câteva luni, iar, la solicitarea noastră, Primăria ne-a răspuns la fiecare în parte.

Gălăţeanul ne-a transmis şi imagini care dovedesc cele sesizate, cu rugămintea de a le publica şi de a cere un punct de vedere Primăriei! Am făcut acest lucru, dar nu înainte de a verifica şi noi situaţia la faţa locului. Nu doar că toate anomaliile sesizate s-au confirmat, dar am descoperit şi una în plus: asfalt proaspăt turnat pe un trotuar până în buza unei gropi îngrădite, săpate în cadrul altei lucrări (foto 1 deschidere).

Dar să dăm cuvântul gălăţeanului şi Primăriei.

(Foto 2) „La fiecare ploaie apa bălteşte pe carosabil (în jur de cinci-şase centimetri adâncime). Scurgerea de canalizare este mai sus decât trebuie, şi astfel apa nu are cum să curgă”, reclamă gălăţeanul.

„Se vor lua toate măsurile pentru remedierea situaţiei semnalate, unde s-au derulat lucrări de reparaţii”, ne-a răspuns Primăria.

(Foto 3 şi 4) „La câteva zile după ce au aşternut covorul proaspăt de asfalt au spart şi au făcut două găuri, pentru a efectua nişte lucrări. Găurile au rămas până în ziua de astăzi neacoperite cu asfalt. De ce nu au făcut lucrările înainte să asfalteze?”, întreabă cititorul.

„Cele două sonde au fost executate de către operatorul Apă Canal, în urma unor avarii, asfaltul urmând să fie adus la starea iniţială în cel mai scurt timp de către operator”, susţine Primăria.

(Foto 5) „Apoi au spart din nou asfaltul, în alt loc pentru a conecta scurgerea la toaleta. Toaleta era deja montată când s-a asfaltat. De ce nu au conectat toaleta înainte să toarne asfalt? Cred că are un an de când e montată...”, semnalează cetăţeanul.

„În prezent, toaleta respectivă este funcţională, iar societăţile care au desfăşurat lucrările de branşare sunt SC VIM Engineering SRL şi SC Agios SRL. Într-o primă fază nu a fost posibilă sincronizarea lucrărilor din zonă, pe fondul procedurilor privind obţinerea autorizaţiilor sau a avizelor necesare”, explică Primăria.

(Foto 6) „Apoi a venit rândul RCS&RDS să taie asfaltul ca să monteze fibra optică. Au tăiat şi pe partea carosabilă şi trotuarele, de la un capăt la altul. Trotuare care abia au fost asfaltate. Cum e posibil ca în curs de câteva luni după ce au asfaltat partea carosabilă şi trotuarele să spargă tot. Şi nu o data... de trei ori!”, reclamă gălăţeanul.

„Trotuarele afectate de lucrările desfăşurate de SC RCS-RDS vor fi asfaltate pe tot traseul, pe toată lăţimea acestora, şi acest operator având sarcina legală a aduce zona la starea iniţială. În acest context, precizăm că, potrivit reglementărilor legale, autoritatea publică este obligată să asigure cetăţenilor accesul la serviciile de utilităţi publice, fără discriminare. Prin urmare, intervenţiile operatorilor nu pot fi îngrădite”, transmite Primăria Galaţi.

Citit 13172 ori Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2020 08:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.