Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
7 comentarii

„Cum e posibil ca în decurs de câteva luni după ce au asfaltat partea carosabilă şi trotuarele să spargă tot? Şi nu o dată... de trei ori!”, ne-a reclamat, nemulţumit, un gălăţean din Micro 14. Acesta ne-a reclamat, punctual, o serie de probleme apărute după execuţia lucrării de asfaltare a Pieţei din Micro 14, realizată în urmă cu câteva luni, iar, la solicitarea noastră, Primăria ne-a răspuns la fiecare în parte.

Gălăţeanul ne-a transmis şi imagini care dovedesc cele sesizate, cu rugămintea de a le publica şi de a cere un punct de vedere Primăriei! Am făcut acest lucru, dar nu înainte de a verifica şi noi situaţia la faţa locului. Nu doar că toate anomaliile sesizate s-au confirmat, dar am descoperit şi una în plus: asfalt proaspăt turnat pe un trotuar până în buza unei gropi îngrădite, săpate în cadrul altei lucrări (foto 1 deschidere).
Dar să dăm cuvântul gălăţeanului şi Primăriei.
(Foto 2) „La fiecare ploaie apa bălteşte pe carosabil (în jur de cinci-şase centimetri adâncime). Scurgerea de canalizare este mai sus decât trebuie, şi astfel apa nu are cum să curgă”, reclamă gălăţeanul.
„Se vor lua toate măsurile pentru remedierea situaţiei semnalate, unde s-au derulat lucrări de reparaţii”, ne-a răspuns Primăria.
(Foto 3 şi 4) „La câteva zile după ce au aşternut covorul proaspăt de asfalt au spart şi au făcut două găuri, pentru a efectua nişte lucrări. Găurile au rămas până în ziua de astăzi neacoperite cu asfalt. De ce nu au făcut lucrările înainte să asfalteze?”, întreabă cititorul.
„Cele două sonde au fost executate de către operatorul Apă Canal, în urma unor avarii, asfaltul urmând să fie adus la starea iniţială în cel mai scurt timp de către operator”, susţine Primăria.
(Foto 5) „Apoi au spart din nou asfaltul, în alt loc pentru a conecta scurgerea la toaleta. Toaleta era deja montată când s-a asfaltat. De ce nu au conectat toaleta înainte să toarne asfalt? Cred că are un an de când e montată...”, semnalează cetăţeanul.
„În prezent, toaleta respectivă este funcţională, iar societăţile care au desfăşurat lucrările de branşare sunt SC VIM Engineering SRL şi SC Agios SRL. Într-o primă fază nu a fost posibilă sincronizarea lucrărilor din zonă, pe fondul procedurilor privind obţinerea autorizaţiilor sau a avizelor necesare”, explică Primăria.
(Foto 6) „Apoi a venit rândul RCS&RDS să taie asfaltul ca să monteze fibra optică. Au tăiat şi pe partea carosabilă şi trotuarele, de la un capăt la altul. Trotuare care abia au fost asfaltate. Cum e posibil ca în curs de câteva luni după ce au asfaltat partea carosabilă şi trotuarele să spargă tot. Şi nu o data... de trei ori!”, reclamă gălăţeanul.
„Trotuarele afectate de lucrările desfăşurate de SC RCS-RDS vor fi asfaltate pe tot traseul, pe toată lăţimea acestora, şi acest operator având sarcina legală a aduce zona la starea iniţială. În acest context, precizăm că, potrivit reglementărilor legale, autoritatea publică este obligată să asigure cetăţenilor accesul la serviciile de utilităţi publice, fără discriminare. Prin urmare, intervenţiile operatorilor nu pot fi îngrădite”, transmite Primăria Galaţi.

Citit 12147 ori Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2020 08:36

7 comentarii

 • postat de vasile pop Joi, 25 Iunie 2020 15:06 5.13.153.*** Link la comentariu
  0
  4

  Dar cu piata dim micro 17 cum ramine???? inceputa si abandonata pentru cind? noi cetatenii din zona...votantii administratiei actuale nu meritam o piata civilizata? "directorul general" al Administratiei Pietelor Agroalimentare din Galati,omul puterii locale, ce face?sta bine merci isi incaseaza SIMBRIA si il doare la basca de restul. Vin acum alegerile si nu usoara va fi nota de plata.

  Raportează
 • postat de mosu Vineri, 29 Mai 2020 11:48 78.96.59.*** Link la comentariu
  0
  26

  Si in Micro 40 s-a facut treaba de mantuiala. S-a turnat asfalt pe trotuare fara sa se mai puna borduri mici la partea dinspre gradini. Nici macar nu s-au omorat sa faca marginile drepte. Bataie de joc

  Raportează
 • postat de HAHAHA Vineri, 29 Mai 2020 10:28 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  22

  Si in alte parti din oras, RCS-RDS NU a finalizat asfaltarile dupa introducerea in subteran a cablelor (vezi aleile din centru) ! Banuiesc ca o parte din bitum s-a folosit pentru diverse ciubucuri, si cum , la particular, consumurile sunt stricte, au ramas fara material pentru lucrari ! HALAL ! vorba romanului !!!!

  Raportează
 • postat de Tudor V Vineri, 29 Mai 2020 09:14 89.136.0.*** Link la comentariu
  1
  25

  Situatia semnalata in acest articol are similaritati in absolut tot orasul. Peste tot, dupa ce se asfalteaza o zona/strada (pe proiecte de ”regenerare urbana”, cum le numesc gospodarii orasului, care sunt anuntate cu 1-2 ani inainte), la cel putin o saptamana, se sparge/taie asfaltul si apar alte lucrari (gaze/cablu/apa canal/sau vreo scula uitata prin santuri). Iar primarul nostru se autoevauleaza cu nota peste 8! Asta pentru ca este lasat sa ”poata”!
  Poate fi o idee, o prezenta mai activa a reporterilor Vietii libere pe strazile orasului, care sa publice cu imagini aspecte pozitive si negative din ”competenta Primariei”. Mai ales ca astfel de aspecte sunt semnalate si pe grupurile de utilizatori de pe diverse retele sociale!

  Raportează
 • postat de Geo Vineri, 29 Mai 2020 07:26 188.24.200.*** Link la comentariu
  0
  29

  “Într-o primă fază nu a fost posibilă sincronizarea lucrărilor din zonă, pe fondul procedurilor privind obţinerea autorizaţiilor sau a avizelor necesare”, explică Primăria

  Auzi la ei! Dar cine da autorizatiile si avizele? Nu voi?

  Vai de voi...si de buzunarul nostru!

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 29 Mai 2020 07:22 188.24.200.*** Link la comentariu
  1
  30

  Suntem condusi de o adunatura de incompetenti, care isi bat joc de banii nostri.

  Si astfel, in loc de lucru facut pentru 30 de ani, avem carpeli fara sfarsit...

  De ce la Cluj se poate, de ce in Oradea se poate, si in Galati nu?

  Mare grija la vot!

  Raportează
 • postat de Steluta Vineri, 29 Mai 2020 01:18 213.233.103.*** Link la comentariu
  0
  15

  Tot in zona aceasta, toata apa ce vine la cismeaua din piata se scurge foarte simplu in afara spatiului pietii pe carosabil.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.