Din vremuri de poveste - Vin ursitoarele!

Din vremuri de poveste - Vin ursitoarele!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Demult, ursitoarele poposeau în taină la căpătâiul prinţeselor sau prinţilor spre a le hotărî destinul. Acum, zânele îşi fac apariţia magică în mijlocul botezului, transformând petrecerea într-una de poveste, unică. În vreme ce ursitoarele bune îi menesc pruncului Iubire, Înţelepciune şi Noroc, năvăleşte furioasă Ursitoarea Rea, presărând cu umor, ironie şi hohote de râs atmosfera feerică. Nu vă puteţi închipui cum asistă vrăjiţi, la tot spectacolul, fraţii şi surorile mai mari ale bebeluşilor! Despre toate acestea ne-au povestit părinţii şi naşii copiilor care au fost binecuvântaţi cu darurile minunate, personalizate, ale ursitoarelor bune şi înveseliţi de ursitoarea cea rea: Maria Roberta, Loredana Maria, Diana Andreea, Ecaterina, David Andrei şi Răzvan Darius.

„Nimeni nu mai mânca, nu mai bea, toţi erau cu ochii pe zâne!”

Mariei Roberta Potropopescu, alintată Mia, zânele bune i-au ursit să devină patroana unei fabrici de şoşonei, călduroşi şi pufoşi, aşa cum face numai bunica ei, şi să conducă un lanţ de restaurante unde la loc de cinste să fie sărmăluţele preparate după reţeta nănuţei! Mmm, un deliciu! În vremea asta, surioara ei, Daria, era pur şi simplu extaziată de spectacol: „Zunele!”. Părinţii fetiţelor, Ciprian şi Carmen Potropopescu au avut trei întâlniri cu ursitoarele. „Prima dată le-am văzut la botezul unor prieteni şi am fost foarte surprins! Ne-a plăcut foarte mult şi mie şi soţiei, pentru că era altceva! Era magic! Botezul Miei a fost o petrecere deschisă. În clipa în care a început momentul artistic al ursitoarelor, nimeni nu mai mânca, nu mai bea, toţi, invitaţi la botez sau doar clienţi ai restaurantului, erau numai ochi şi urechi la zâne. Tocmai asta mi-a plăcut, modul în care spectacolul este gândit, personalizat pentru fiecare naşi, părinţi, copii, socri. Adaptarea este fantastică!”, ne-a povestit Ciprian.

Faptul că i-a plăcut de două ori ce-a văzut, l-a determinat să ofere drept cadou de botez, la cumetria unui prieten, spectacolul ursitoarelor. Zânele au salvat petrecerea care devenise cam plicticoasă. „Cât despre Mia, de frumoasă, e frumoasă, de deşteaptă e deşteaptă, bani dacă are tata are şi ea, deci în mare parte da, ursita zânelor s-a împlinit!”, ne-a mărturisit bucuros tăticul.

„Atmosferă feerică şi dialoguri amuzante”

După ce le-au văzut la botezul fetiţei unor prieteni şi le-a plăcut mult ideea, Oana şi Cristian Ioniţă şi-au dorit ca zânele să-l ursească şi pe fiul lor, Răzvan Darius. Părinţii s-au convins cu ochii lor că ursitoarele au venit la petrecere în zbor, direct din basmul în care binele întotdeauna învinge răul! „Cel mai haios moment ni s-a părut apariţia ursitoarei rele, cu suzeta şi biberonul de dimensiuni XXXL, invitând din petrecăreţi la ora de somn, creând dialoguri antrenante, stârnind zâmbete largi şi nenumărate aplauze.

 

Zânele bune l-au ocrotit pe Răzvan Darius de privirea zânei rele

Tulburătoare a fost apariţia ursitoarelor bune care, fiecare în parte, au început să ursească de noroc, înţelepciune şi iubire. Momentul deosebit a reuşit să ne introducă într-o atmosferă feerică”, ne-a spus dna Ioniţă. Ce s-a împlinit din prevestiri? „Să fie cuminte (acum că am scăpat de colici ori s-au adeverit cele ursite, cine ştie?), să crească mare şi să fie sănătos, până acum s-au adeverit. Cât despre restul, aşteptăm timpul să treacă şi să decidă!”.

„Ursitoarea cea rea ţine cu Steaua”

La botezul Loredanei Maria, ursitoarea cea rea s-a dat de gol: e stelistă! Când imnul Stelei a răsunat în sală, tăticul, microbist înfocat, s-a felicitat că a chemat zânele la botezul fiicei. Nicoleta Tecaru, mama, ne-a mărturisit că invitaţia ursitoarelor a fost ideea soţului, care a încântat-o şi pe ea: „Emoţionant a fost tot spectacolul cu zâne, pentru că s-a creat o atmosferă de basm şi aşteptam toţi, cu sufletul la gură, să vedem ce se întâmplă mai departe. Cred că nimeni nu se aştepta să apară şi o ursitoare rea, dar a fost momentul cel mai plăcut de toată lumea”.

 

Loredana Maria s-a simţit răsfăţată în braţele Ursitoarei Înţelepciunii

Modestă, dna Tecaru crede că fetiţa trebuie să mai crească pentru a se îndeplini urările ursitoarelor. Loredana Maria este un copil adorabil, care înveseleşte şi cea mai încruntată faţă. Şi acesta sigur nu e darul ursitoarelor, ci al părinţilor ei!

„Un asemenea moment nu trebuie ratat!”

Adriana Negru nu e la primul fin şi crede că nu e o sarcină uşoară să-ţi asumi rolul de părinte spiritual, dar cu siguranţă este una extrem de plăcută şi de inedită, de fiecare dată. Nănuţa a chemat ursitoarele la botezul finuţului, David Andrei Popa.

Cum i-a venit ideea? „Cred că vine din relaţia noastră cu zânele din poveştile copilăriei. Acolo găsim acea notă de mister în toate evenimentele din viaţa noastră: naştere, botez, cununie. Ele nu ne părăsesc niciodată şi ies probabil la iveală în astfel de momente, când suntem mai visători, când există o încărcătură emoţională aparte. De aici imboldul de a aduce acest element surpriză, ursitoarele, la petrecerea de la botez, prima petrecere a micuţului”, spune Adriana Negru. Nu s-a temut să invite şi ursitoarea cea rea. De ce? „Pentru că aşa trebuie să fie. Unde e sarea trebuie aşezat şi piperul. Unde e mierea găseşti şi pelinul. Dar să nu uităm că totul este prezentat într-un spectacol de exceptie, pe un fundal sonor desprins din basme. Majoritatea invitaţilor asistă pentru prima dată la un asemenea moment, iar ursitoarele au ştiut la modul cel mai profesionist posibil să angreneze în multe dialoguri comice mare parte din invitaţi, în special ursitoarea «bună…. de rea», de talie mondială”, ne-a povestit Adriana Negru.

Deliciul copiilor

„Răzvan, frăţiorul vorbăreţ al lui David Andrei, a amuţit, surprins probabil de câte ştia ursitoarea cea rea despre el. O excelentă sperietoare pentru copii!!! El ştie acum că ursitoarea cea rea vede tot ce face el la şcoală şi la joacă şi că nu-i mai poate minţi pe părinţi, asta dacă vreodată i-a trecut prin căpşor să o facă. Dacă noi, cei mari, am fost fascinaţi de spectacolul magic oferit, vă puteţi imagina uşor reacţia lui Răzvan, un copil cu o sensibilitate aparte, la vederea celor trei zâne frumoase şi blânde, care ursesc în cele mai frumoase vorbe şi gesturi viitorul fraţiorului David Andrei! S-a creat o atmosferă extraordinară, ca de poveste, şi credeţi-mă că spectacolul nu ia sfârşit când zânele termină de ursit şi părăsesc petrecerea, pentru că subiectul rămâne mult timp viu pe buzele şi în mintea invitaţilor. Pe scurt, e un moment care nu trebuie ratat tocmai datorită particularităţii şi unicităţii lui”, ne-a povestit Adriana Negru.

Curioşi să aflăm ce anume s-a împlinit deja din ceea ce au ursit zânele, am fost contactaţi prompt de însuşi David Andrei, care a promis solemn să pape tot şi să crească mare, ca un băiat cuminte ce este. „Dacă doriţi să stiţi ce s-a împlinit din cele prevestite, e musai să ne revedem peste câţiva ani. Nănuţa Adriana şi finuţul David Andrei le mulţumesc zânelor ursitoare pentru momentele frumoase întâmplate şi le urează în anul 2012 să ajungă de talie universală, căci mondială sunt! Şi să nu cunoască criza”. Aşa să fie!

„Vom chema aceleaşi ursitoare şi pentru frăţior”

Soţii Vartolomei trăiesc o minunată poveste de iubire încât te bate gândul că înseşi Zâna Iubirii le-a împletit firul destinelor. „Chiar dacă pe vremea când ne-am botezat noi nu se «purtau ursitoarele», cu siguranţă că, în şoaptă, ne-au ţinut rol de ursitoare părinţii, naşii de botez şi toţi cei care au fost alături de noi în acele clipe. Chiar şi fără ursitoare, noi credem că ne-au cam ieşit toate. Oricând e loc de mai bine, dar suntem forte mulţumiţi cu ce avem, ne rugăm să fim sănătoşi, să ni le mai facem şi noi, că nu ne putem lăsa doar în baza ursitoarelor”, ne-a mărturisit Bogdan Vartolomei. Ideea de a invita ursitoarele la botezul fetiţei lor, Diana Andreea, le-a venit după ce au urmărit reprezentaţiile acestor zâne la botezurile unor prieteni. „Deşi am mai văzut şi alte ursitoare, programul de care am avut şi noi parte ni s-a părut inedit şi plin de umor şi de aceea i-am ales pe ei. Cu siguranţă când va trebui să mai apelăm la serviciile ursitoarelor, tot pe ei îi vom alege. Din tot ce există în materie pe piaţa din Galaţi, sunt, de departe, cei mai buni. A fost mai mult decât 3-4 ursitoare care fac urări copilului! A fost un spectacol, plin de spontaneitate”, ne-a mărturisit tatăl.

„Defecte” cu efect comic

„Cel mai amuzant, cel puţin pentru mine, a fost momentul când au început ursitoarele să enumere foarte artistic «defectele» soţiei şi ale naşei, dar fără să le supere. Au fost distractive hărţuielile dintre ursitoarele bune care încercau să o împiedice pe cea rea să se apropie de copil. Costumele au fost foarte bine alese, replicile au fost impecabil de bine spuse! Din ce i-au ursit micuţei, deocamdată s-a adeverit că este un copil sănătos, neaşteptat de cuminte, foarte iubit şi e foarte jucăuş. Restul le vom descoperi pe parcurs, însă sperăm să se adeverească toate cele ursite”, ne-a spus dl Vartolomei.


Din dragoste pentru surioara mai mică

Delia, ursitoare la nouă ani

Se spune că o adevărată ursitoare se naşte o dată la o sută de ani. N-a trebuit să aşteptăm chiar atât, pentru că am descoperit o ursitoare în devenire, pe care zânele au primit-o deja în rândul lor. Delia Grabovschi are numai nouă ani şi şi-a dorit atât de mult ca ursitoarele să binecuvânteze destinul surioarei mai mici, Ecaterina, încât a fost gata să se transforme în ursitoare. Nu le văzuse pe viu niciodată, dar desenul animat „Frumoasa din pădurea adormită” a convins-o că nu se poate botez fără zâne! „Mami, ştiu că noi nu prea avem bani, dar uite, fac rost de o baghetă, mai apelez la cineva şi îi urez eu tot norocul, înţelepciunea şi iubirea din lume”, aşa i-a spus mamei, Geta Grabovschi, care lăsase pe ultima sută de metri invitaţia ursitoarelor.

Zânele s-au vorbit între ele şi i-au făcut Deliei o surpriză, încoronând-o cu o diademă de ursitoare şi i-au umplut inima de bucurie şi de emoţie. Mama şi-a  dorit ea înseşi o baghetă magică ca să le poată răsplăti pe măsură pe ursitoare. „Eu cred că petrecerea de botez trebuie să fie şi una a copiilor, nu numai a oamenii mari, şi de aceea am ţinut să am şi acest spectacol de poveste. Delia, o spun adesea, este un copil prea bun pentru lumea asta nebună, în care ne dăm cu capul de toate necazurile şi mizeriile. M-aş bucura dacă, peste ani, ar dărui oamenilor tot atâta bucurie câtă ne-au oferit nouă ursitoarele bune şi mai ales ursitoarea cea rea”, ne-a mărturisit Geta Grabovschi. Aşa să fie!

În exclusivitate, Ursita pentru gălăţeni

Zânele noastre, Înţelepciunea, Iubirea, Norocul, când nu ursesc şi asigură succesul petrecerilor, sunt actriţe cunoscute la Teatrul Dramatic din Galaţi. Zâna Rea este actor, dar în acelaşi timp regizorul şi scenaristul momentului artistic al ursitoarelor. Ursitoarele şi-au deschis cartea magică ursind gălăţenilor.

Cine sunteţi?

„Sunt Ursitoarea Rea, mai este nevoie de prezentare? Şi mi s-a mai spus că „sunt cea mai bună ursitoare rea”.

„Sunt Ursitoarea Înţelepciunii! Le ursesc tuturor copiilor să aibă de partea lor dreptatea, credinţa şi adevărul, dar şi capacitatea de a câştiga încrederea oamenilor şi de a putea comunica uşor cu oricine! (Sunt actriţă, am 29 de ani şi îmi iubesc foarte mult meseria. Faptul că am ocazia să fiu ursitoare, mă încarcă de energie pozitivă, pentru că, pe lângă faptul că îmi fac meseria, simt că aduc bucurie oamenilor care ne văd spectacolul şi le ofer încredere în viitorul minunat al copilului ursit.)

„Nu e nimic mai pur şi mai frumos decât iubirea adevărată. Credinţa în iubire îţi poartă sufletul pe cele mai înălţătoare culmi. Eu sunt Ursitoarea Iubirii şi te sfătuiesc să-ţi asculţi inima!”

Care este secretul unei adevărate ursitoare?

Ursitoarea Iubirii: „Puterea de a croi soarta fiecărui om stă în mâinile lui. Trebuie doar să creadă în el, iar aici intervine «secretul ursitoarei» care-i dă puterea să o facă”.

Ursitoarea Înţelepciunii: „Cred că secretul este credinţa cu care faci lucrul asta! Când crezi foarte mult în lucrul pe care îl faci, le oferi şi celor din jur încredere! Şi ursind lucruri pozitive, în care crezi, oamenii (copiii) care primesc ursirea devin încrezători în ceea ce spui şi gândind pozitiv atragi pozitivul!”.

Ursitoarea Rea: „Secretul ursitoarelor timpurilor noastre? Să depene din caierul vieţii cu inima, aspectul pecuniar să fie pe un loc secund. Fiecare moment este unic şi necesită multe pregătiri pentru a fi o reuşită. (Includ aici ţinuta Ursitoarelor, coregrafia, muzica, ursirile şi preocuparea de a crea o ambianţă plăcută). Nu pot dezvălui reţetele‚ magice, dar vă pot spune că abordăm cu seriozitate toate invitaţiile pe care le primim vă pot oferi o mostră în susţinerea afirmaţiilor mele: http://www.youtube.com/watch?v=ENMkRjmLfGI”.

Ce ursiţi Galaţiului şi gălăţenilor pentru 2012?

Ursitoarea Iubirii: „Galaţiului îi ursesc să aibă parte de gălăţeni mai responsabili, mai buni, mai fericiţi, care să iubească şi să se iubească; iar gălăţenilor, să se bucure de fiecare clipă, să vadă mereu «partea plină a paharului» şi să nu uite niciodată să zâmbească”.

Ursitoarea Înţelepciunii: „Pentru 2012, le ursesc gălăţenilor să fie mai optimişti, mai veseli şi mai înţelepţi! Înainte de a face un lucru să gândim de două ori şi să ne punem puţin în pielea oamenilor din jur, şi să ne ghidăm după proverbul «ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face»! Dacă s-ar întâmpla aşa, cred că am fi un pic mai fericiţi!”.

Ursitoarea Rea: „Galaţiul să găsească resurse de a resimţi cât mai puţin efectele turbulenţelor financiare. Pentru gălăţeni: să fie sănătoşi şi mai toleranţi cu cei din jurul lor; indulgenta nu ştirbeşte personalitatea, o înnobilează”.

Citit 18318 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2012 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.