Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale

Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale. Pentru adevăraţii stăpâni, decizia de a renunţa la animalul de companie poate fi la fel de dificilă şi de dureroasă ca despărţirea de cineva foarte drag. În întâmpinarea lor vine noua campanie a Fundaţiei ROLDA, intitulată „A doua şansă”. Potrivit comunicatului de presă remis redacţiei, începând din ianuarie, Fundaţia ROLDA, în colaborare cu VETI MED (clinica dr. Cornel Gingăraşu) vine în sprijinul persoanelor care, din motive obiective, nu mai pot păstra animăluţul de companie (câinele). „Dorim de la început să precizăm că nu încurajăm abandonarea câinilor pe străzi, dar înţelegem că există situaţii dramatice în care posesorii de câini sunt nevoiţi să renunţe la prietenul necuvântător şi încercăm să ajutăm în mod special aceste situaţii sincer disperate, dând o soluţie concretă, civilizată şi potrivită pentru căţelul de care urmează să vă despărţiţi.

În cazul nefericit în care o persoană nu mai poate întreţine un câine, ROLDA îl poate prelua prin intermediul cabinetului veterinar VETI MED, unde veţi fi invitat să completaţi o declaraţie prin care renunţaţi la dreptul de proprietate asupra câinelui. Veţi fi solicitat să completaţi câteva rânduri despre comportamentul patrupedului, istoricul medical precum şi să donaţi un sac cu boabe pentru a ajuta la întreţinerea acestuia până va fi adoptat”, se arată în comunicatul de presă.

Deoarece scopul acestei campanii este plasarea cât mai curând posibil a câinelui într-o familie adoptivă nouă, ROLDA precizează că nu poate primi câini care dau chiar şi cel mai mic semn de agresivitate sau câini foarte bătrâni deoarece ei sunt deja “condamnaţi” să sufere pentru tot restul vieţii după locul în care au crescut şi după cei lângă care au îmbătrânit.

„Căţelul poate fi adus de către proprietar de luni până vineri, între 10.30 - 17.00 şi sâmbăta de la 11.00 la 13.00 la VETI MED unde veţi completa declaraţiile la care ataşaţi copie după CI personal şi un număr de telefon la care veţi fi contactat. Orice informaţie relevantă despre caracterul căţelului, comportamentul acestuia în anumite situaţii,  probleme medicale anterioare ne va ajuta să-i găsim mai uşor familia potrivită”, informează ROLDA.

În speranţa că v-am putut fi de folos, până la întâlnirea de săptămâna viitoare vă aşteptăm întrebările despre creşterea şi îngrijirea prietenului necuvântător pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 8882 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2012 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.