Gropi, mizerie şi nepăsare în Piaţa Energiei (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Gropi, mizerie şi nepăsare în Piaţa Energiei (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii cer acţiune din partea edililor şi dau chiar soluţii. Îi aude cineva?


Piaţa Energiei şi zonele limitrofe ei alcătuiesc un cartier plin de viaţă şi de mişcare. Sumedenie de maşini, tramvaie, autobuze, câini, oameni, chioşcuri, gropi, aglomeraţie, într-un cuvânt Galaţiul, într-un ritm alert, nu fără probleme, totuşi. Ce te izbeşte cel mai tare la cei care trec grăbiţi spre magazine, locuri de muncă, locuinţe, este faptul că sunt conştienţi că în cartier sunt multe probleme, dar niciunul nu crede că administraţia publică are timp pentru toate acestea. Paradoxul tocmai în asta constă, într-un oraş în care tocmai am avut alegeri şi promisiuni abia acum un an, omul de rând ridică din umeri şi ne întreabă zâmbind, dar retoric: „Cine să le facă?!” Culmea este că sunt exact aceleaşi probleme, pe care oamenii din Piaţa Energiei le-au remarcat şi în urmă cu aproape opt luni, când echipa „Vieţii libere” a fost în această zonă.

„Străzile astea din spatele blocurilor au gropi. În primăvară, au venit unii, au măsurat, au stat pe aici un timp, ei au plecat, nu au mai venit de atunci, iar gropile sunt tot acolo”, ne-a spus Vasile Vasluianu.

Tot acesta a vorbit şi despre ploile care transformă într-o veritabilă Veneţie străduţa pe care se află o şcoală. „Acum este vacanţă şi este bine, dar să vedeţi când plouă, ce se întâmplă aici. Se umple strada cu apa, până la bordură, din cauza canalizării, nu are scurgerea bună. Şi atunci, după fiecare ploaie, câte cineva care locuieşte la blocurile astea, trebuie să iasă din casă, să ridice capacul de la canalizare, ca apa să se poate scurge. Aşa este de ani buni. Cine să le facă?”, a întrebat Vasluianu.

Tot gălăţeanul ne-a vorbit şi despre staţia care s-a făcut de ani buni în această zonă. „Oamenii pleacă de aici spre Pechea sau mai ştiu eu unde, şi stau în staţie până la ora plecării autobuzelor sau microbuzelor. Când îi apucă nevoile, merg în tronson. Treceţi pe acolo, îţi mută nasul din loc. O toaletă ecologică dacă ar pune, oamenii ar merge acolo, aşa sunt nevoiţi să facă pe unde apucă. Şi pe aici, mai veneau, dar mă ţineam după ei şi îi opream. Dar ce să fac? Să stau după toată lumea? Rândul trecut, când a venit echipa dumneavoastră, am spus acelaşi lucru. Nici până acum nu s-a întâmplat nimic. Ce-i costă să pună un veceu?”, a pus Vasluianu o întrebare, care merge astfel către cei din administraţia publică. Nu mai vorbim despre faptul că „staţia” arată jalnic. Ai putea să-ţi imaginezi că aici este orice, numai o staţie de aşteptare demnă de anii 2000, nu.

Citit 3160 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2013 09:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.