Sărbători liniştite alături de prietenul necuvântător

Sărbători liniştite alături de prietenul necuvântător
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători mai ales în această perioadă încărcată de tentaţii culinare.

Deşi suntem siguri că ştiţi deja, noi tot vă reamintim că nu este deloc indicat să le oferiţi animalelor de companie resturi sau alimente de pe masa dumneavoastră de Paşte. Mielul, indiferent sub ce formă este preparat, şi cozonacul nu trebuie să intre în meniul căţelului, oricât de pofticios ar fi acesta. În caz contrar, riscurile sunt foarte mari! Medicii avertizează că asemenea alimente pot provoca indigestii cu variaţiuni de toate felurile: gastrite, colicistite, hepatite, enterocolite, vomă, diaree, slăbiciune, lipsa poftei de mâncare, febră în caz de colicistită septică, infecţioasă. Din fericire, pisicile sunt mai puţin pofticioase, dar asta nu înseamnă că trebuie să primească altceva decât mâncarea cu care sunt obişnuite.

Iepuraş de Paşte

Dacă veţi deveni, în zilele de Paşte sau pe durată nedeterminată stăpânul unui iepuraş - o adevărată surpriză pentru copii şi nu numai - e bine să ţineţi cont de faptul că este o vietate sensibilă psihologic la stres. Ideal ar fi să fie adăpostit într-o cutie sau cuşcă cu hârtie igienică pe jos sau talaş cumpărat de la pet-shop. Tot de aici este bine să îi cumpăraţi şi mâncarea specială, dar îi puteţi da şi morcovi. Apa de băut trebuie pusă într-o cană, un vas din care să poată bea comod. Evitaţi pâinea sau produsele de panificaţie, pentru că poate face diaree. Şi tot ca antidiareic, în apa de băut puteţi adăuga puţin oţet (o linguriţă la jumătate de litru de apă). Educat, iepuraşul îşi va rezolva necesităţile fiziologice doar în talaş şi nu-şi va încerca dinţişorii pe nici un obiect de mobilier din casă.

Citit 3920 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.