Când pisicile au comportament de câine

Când pisicile au comportament de câine
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Astăzi vom încerca să vă oferim mai mult decât sfaturi pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Vă propunem nişte curiozităţi care pot face pace între iubitorii de pisici şi cei de câini.

"Pisica este ataşată de casă, nu de stăpân şi nu va fi niciodată la fel de loială cum este un câine", spun cei care au un ghimpe împotriva pisicilor. "Pisica este mult prea inteligentă pentru a se lăsa dresată", replică iubitorii de feline. Ei bine, există şi pisici cu apucături de câine. De pildă, unii stăpâni povestesc amuzaţi cum pisica lor aşteaptă nerăbdătoare să arunce o minge, pe care i-o aduc înapoi, în bot, ca să o arunce din nou. Un asemenea joc este, mai degrabă, specific câinilor decât felinelor. De asemenea, există pisici ahtiate după mirosul şosetelor purtate, al încălţărilor pe care stăpânul tocmai le-a lăsat la intrare, după ce a umblat cu ele toată ziua. Din fericire, pisicile nu rod papucii sau pantofii aşa cum fac câinii! Există, însă, pisici care rivalizează cu ei.

Potrivit specialiştilor, mâţele din rasa Savannah sunt la fel de loiale ca un câine! Ba mai mult, sunt atât de ataşate încât nu ezită să-şi apere stăpânul sau casa în cazul apariţiei vreunei persoane străine cu gânduri nu tocmai curate. E drept, numele rasei trimite direct spre originea felinei sălbatice care stă la baza ei. Tocmai de aceea preţul unei asemenea feline este usturător de mare - 20.000 de dolari!

Apucături de câine are şi Ashera, cea mai rară, cea mai mare şi cea mai scumpă pisică din lume. Este o rasă produsă în laborator, prin încrucişarea a doua feline domestice exotice: Savannah şi Bengal.

Pe site-urile dedicate iubitorilor de feline se arată că pisica Ashera este renumită pentru eleganţa cu care merge în lesă şi socializarea cu copii şi alte animale, cum ar fi câinii. Ea este blândă, calmă, are un temperament liniştit şi este atât de prietenoasă încât ar putea rămâne singură acasă cu cei mici. În plus, rasa este hipoalergică, adică nu conţine aproape deloc acea substanţă la care sunt alergici oamenii. E drept, marele inconvenient este preţul, care ajunge la peste 10.000 de euro. În cazul acesta, mai ieftin ar fi un câine…

Citit 4768 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2019 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.