Secretul unei vieţi sexuale de invidiat

Secretul unei vieţi sexuale de invidiat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un studiu realizat pe 2.000 de bărbaţi şi femei a scos la iveală care sunt preferinţele sexuale ale celor mai multe persoane. În cea mai mare parte, datele cercetării evidenţiază nevoia partenerilor de a vorbi mai deschis despre dorinţele lor.

Uitaţi de orice stereotip care promite a fi secretul unui sex excepţional. Atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, totul ţine de romantism, potrivit unor cercetări realizate în urmă cu patru ani și citate de huffingtonpost.co.uk. Un studiu realizat de Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Indiana şi de Centrul pentru Promovarea Sănătăţii Sexuale a descoperit că mângâierile şi sărutul pot aprinde pasiunea în cuplu. Cercetătorii i-au întrebat pe cei peste 2.000 de subiecţi care sunt preferinţele lor în ceea ce priveşte sexul. "Contrar celor mai multe stereotipuri, comportamentele cele mai atrăgătoare, chiar şi pentru bărbaţi, sunt cele care exprimă romantism şi sentimentul de iubire", a spus profesorul Debby Herbenick, autorul principal al studiului.

Acestea includ săruturi frecvente în timpul sexului, mângâieri, cuvinte dulci/ romantice spuse în timpul sexului. Studiul, publicat în revista PLOS One, a avut în atenţie aproape 50 de comportamente sexuale şi a scos la iveală că din cei peste 2.000 de participanţi, bărbaţi şi femei, majoritatea au preferinţe comune. Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că, deşi mulţi participanţi au vorbit despre preferinţele lor în ceea ce priveşte comportamentul în timpul actului sexual, mulţi le-au pus în practică doar în trecutul îndepărtat, prea puţini practicându-le în ultima lună sau chiar în ultimul an.

"Aceste date evidenţiază nevoia cuplurilor de a vorbi mai deschis despre dorinţele şi interesele lor sexuale. Împreună, pot găsi noi modalităţi pentru sporirea satisfacţiei sexuale, care contribuie la fericirea partenerilor", a concluzionat profesorul Herbenick.

Alte şi alte beneficii

Şi cercetătorii de la Cornell University şi Penn State University, ambele instituţii de învăţământ din Statele Unite ale Americii, au ajuns la concluzia că relaţiile romantice ne fac să ne simţim mai fericiţi, tocmai pentru că suntem fiinţe sociale. Printre cele mai importante beneficii ale unei relaţii fericite, rezultatele cercetărilor au evidenţiat creşterea stării de bine, reducerea nivelului de stres, observându-se, totodată, o mai bună sănătate cardiovasculară, curăţarea pielii sau reducerea durerii fizice.

Citit 4139 ori Ultima modificare Duminică, 12 Septembrie 2021 00:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro