Ce este „detoxifierea sexuală” şi cum te poate ajuta

Ce este „detoxifierea sexuală” şi cum te poate ajuta
Pentru oamenii singuri, gata să se pună ”la casa lor“, „detoxifierea sexuală“ poate fi o soluție
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În epoca aplicaţiilor de dating şi a atitudinilor sexuale relaxate, întâlnirile intime se află adesea doar la un click distanţă. Acest lucru poate fi uneori atât de palpitant şi distractiv încât dorinţa de a te implica într-o relaţie de durată începe să dispară.

Pentru oamenii singuri, gata să „se pună la casa lor“, „detoxifierea sexuală“ poate fi calea de a ieşi din rutina întâlnirilor, potrivit consilierilor de cuplu. Psihologul Dr. Megan Fleming spune că „sunt câteva lucruri de spus despre această pauză care duce la resetare“ pentru cei care sunt interesaţi mai mult de sex decât de relaţii. „Este întotdeauna important să analizăm orice gen de comportament pentru a-ţi da seama dacă funcţionează pentru tine. Simţi că nu te ajută sau că nu obţii ceea ce-ţi doreşti sau că nevoile tale nu sunt îndeplinite? Atunci cred că cel mai bine este să faci un pas înapoi şi să iei o pauză“, spune specialistul.

Consilierul în relaţii Denise Knowles a declarat pentru "The Independent" că pentru persoanele singure, care sunt în căutarea unui relaţii, o detoxifiere sexuală nu le va ajuta neapărat să-şi găsească un partener, însă, dacă au întâlnit deja pe cineva, aceasta poate prelungi durata etapei de „cunoaştere reciprocă“, persoana în cauză putând astfel să pună în balanţă dacă există sau nu compatibilitate. „Dacă eşti singur şi te gândeşti să începi detoxifierea sexuală, ia în considerare motivul pentru care o faci. Dacă este o alegere de stil de viaţă sau din motive religioase, acestea sunt alegeri personale, dar n-aş spune neapărat că vă va ajuta să găsiţi pe cineva. Dacă întâlniţi pe cineva şi spuneţi «nu voi sări în pat cu el/ea până nu ajung să îl/o cunosc», nu este nimic greşit în asta. Dacă îţi acorzi timp să cunoşti o persoană, îţi vei da seama dacă sunteţi compatibili“, este de părere Knowles.

În 2017, un scriitor pe nume Tom Young a scris despre experienţa lui de un an fără sex, într-un articol pentru „The Washington Post“. El a dorit să-şi evalueze nevoile sexuale fără ca sexul să-i «umbrească judecata» şi a spus că, drept rezultat, a ajuns să aibă „o viziune mai clară despre ceea ce caută la o parteneră“. Metoda detoxifierii sexuale poate fi aplicată şi celor care sunt într-o relaţie, potrivit specialiştilor. Consilierul în relaţii Ian Kerner a lansat în 2007 o carte în care spune: „Când vine vorba de sex şi relaţii, câteodată ne afundăm atât de profund încât singura cale să ieşim din această situaţie este să o luăm de la capăt“ şi a sugerat că cei care sunt implicaţi într-o relaţie „ar trebui să renunţe să facă sex pentru 30 de zile“ pentru „a cădea pradă fiorului castităţii“.

Citit 953 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021 22:50

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro