Decalogul unui stăpân responsabil faţă de căţelul său

Decalogul unui stăpân responsabil faţă de căţelul său
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Sperăm că 2022 v-a găsit sănătoşi şi bucuroşi, alături de prietenul necuvântător. Ştim că, mai nou, sunt la modă "rezoluţiile", tocmai de aceea, pentru prima ediție din noul an a rubricii noastre săptămânale, ne-am propus să trecem în revistă dorințele, promisiunile și angajamentele pe care un stăpân responsabil ar trebui să le îndeplinească față de animalul său de companie.

Vă oferim "Decalogul unui stăpân responsabil", propus de Anamaria Dandeş, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia "Animal Society", în cadrul proiectului pe care îl desfășoară la Galați. Sunt promisiunile faţă de Mischa, cățelușa sa, şi credem că v-ar putea inspira.

1. Promit să te tratez ca pe un membru al familiei, cu grijă, empatie și devotament - să te privesc cu aceiași ochi cu care mă privești tu pe mine.

2. Promit să fiu atent la nevoile tale, să îți acord timp, energie, răbdare.

3. Promit să am grijă de alimentația ta, sa mă asigur că mănânci cât și exact ce ai nevoie.

4. Promit să îți fac analizele anuale uzuale, să putem preveni eventuale probleme de sănătate, să fiu alături de tine dacă te îmbolnăvești și să încercăm să depășim împreună orice astfel de obstacol.

5. Promit să te încurajez să îți faci prieteni noi, câini ori pisici, păsări sau cărăbuși, să petreci clipe frumoase alături de alţi necuvântători.

6. Promit să corectez orice greșeală de-a ta doar cu ajutorul specializat al unui dresor sau consilier patruped.

7. Promit să îți ofer siguranță, să te feresc de orice îți poate dăuna, fizic sau psihic.

8. Promit să ne comportăm civilizat atunci când ieșim la plimbare împreună.

9. Promit să fiu la curent cu drepturile tale și obligațiile mele, ca și proprietar, să mă opun nedreptății făcute ție.

10. Promit să mă implic în ajutorarea celor ca tine, dar mai puțin norocoși (fără stăpân), să contribui cu partea mea de bine la viața animalelor din locul în care trăim.

Dacă vă regăsiţi în aceste angajamente, nu rămâne decât să-i urmaţi exemplul Anamariei Dandeş! Prietenul necuvântător vă va mulţumi aşa cum ştie el mai bine!

Citit 1572 ori Ultima modificare Vineri, 07 Ianuarie 2022 01:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.