Dragostea de sine nu miroase a bine?

Dragostea de sine nu miroase a bine?
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Aprecierea, stima și respectul de sine nu e binevenit? Oare așa să fie?

Cuvântul "stimă" provine din termenul latin ce înseamnă "a aprecia, a evalua, sentiment de prețuire și de respect". Îmi place de mine? Sunt o persoană de treabă? Merit iubire? Am dreptul să fiu fericit(ă)? Persoanele cu stima de sine scăzută vor răspunde greu la aceste întrebări. Poate că și tu ești una dintre ele?

Este de menționat că e foarte important să delimităm aprecierea de sine și supraaprecierea! Suntem obișnuiți să ne îndreptăm atenția către tot ceea ce se întâmplă în exteriorul nostru, fără să știm cine suntem sau ce ne dorim cu adevărat. Ne trăim viața în funcție de oamenii din jur, de ceea ce își doresc ei, fără să ne gândim prea mult la noi.

Uneori, simțim că nu suntem buni de nimic, numai pentru simplul fapt că nu am luat un examen, am pierdut o slujbă, am fost nepoliticoși sau că ziua nu a decurs după planurile noastre. Foarte multe persoane cu stima de sine scăzută cred că nu sunt importante, iar părerile lor nu contează. E necesar să îndepărtăm aceste gânduri distructive. În schimb, gândiți-vă la dumneavoastră ca la o persoană ce are drepturi, păreri, idei și valori.

Specialiștii remarcă faptul că există mai multe modalități de îmbunătățire a dragostei și acceptării de sine, printre care și tehnica 10 minute. De obicei fiind încătușați de problemele cotidiene și viața casnică, uităm să ne acordăm timp și spațiu. Deci, e de dorit, în fiecare zi, să vă rezervați 10 minute pentru a fi numai cu voi înșivă, fără a face nimic. Unele persoane găsesc relaxant momentul când își imaginează un peisaj de țară, ascultă sunetul valurilor care se lovesc ușor de mal, ciripitul păsărilor. În timpul acestor 10 minute, încercați să vă simțiți liniștiți și fericiți. Bucurați-vă de aceste momente. Sunt ale dumneavoastră și numai ale dumneavoastră.

Iubirea de sine se poate manifesta diferit, de la grija pe care o acorzi aspectului fizic, prin orele de sport pe care le practici, până la timpul investit în dezvoltarea ta personală și profesională, prin diferite tipuri de conținut pe care le citești sau le asculți. Atunci când te apreciezi cu adevărat, fără să-ți dai seama, nu mai tolerezi comportamente și acțiuni care te deranjează sau te fac să te simți inconfortabil. Iubirea de sine te ajută să ai în jurul tău doar oamenii și lucrurile care ajută constant la dezvoltarea și fericirea ta.

De ce este importantă încrederea în sine? Simplu. Îţi multiplici succesul şi îţi atingi adevăratul potenţial.

Citit 2443 ori Ultima modificare Luni, 21 Februarie 2022 12:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.