Semne date de corp când anticoncepționalele nu funcționează

Semne date de corp când anticoncepționalele nu funcționează
Pilulele conţin doze de hormoni destul de puternice, ce pot declanşa anumite stări în organismul uman
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă eşti într-o relaţie de lungă durată şi nu crezi că este momentul oportun pentru apariţia unui bebeluş, atunci este indicat să apelezi la o metodă contraceptivă care să îţi vină în ajutor. Trebuie să știi, însă, că pilulele destinate împiedicării apariţiei unei sarcini nedorite, cunoscute drept anticoncepţionale, pot avea anumite efecte asupra bunei funcţionări a organelor interne, dar şi asupra pielii. De aceea, pentru a face acest pas, este recomandat să mergi la un medic specialist, care, în urma unui set de analize medicale, să îţi prescrie pilulele anticoncepţionale potrivite, scrie clicksanatate.ro.

În cazul în care le iei după ureche, există toate riscurile să te confrunţi cu anumite simptome ce ar trebui să te pună pe gânduri că ceva nu este în regulă. Iată care sunt aceste semnale de alarmă!

Predispoziţie la stări depresive

Pilulele conţin doze de hormoni destul de puternice, ce pot declanşa anumite stări în organismul uman. Astfel că, de cele mai multe ori, regăsim în compoziţia pilulelor o combinaţie dintre progesteron şi estrogen sau doar progesteron. Aceasta este şi cauza pentru care există riscul să te confrunţi cu stări emoţionale schimbătoare până la stări depresive.

La cel mai mic semn de oboseală excesivă sau de depresie, nu ezita să vorbeşti cu medicul tău, pentru a putea schimba fie combinaţia de hormoni, fie doza. Atât timp cât iei pilule, nu ar trebui să simţi niciun fel de durere menstruală. În caz contrar, nu ignora aceste semne, mai ales dacă vorbim despre greaţă, senzaţia de vomă, sângerări între menstre sau tulburări de vedere.

Probleme cu acneea

Atunci când începi tratamentul cu anticoncepţionale, unul dintre cele mai bune aspecte este reglarea menstruaţiei şi a problemei tenului acneic. Astfel că, în caz contrar, dacă tenul tău nu dă niciun simptom de îmbunătăţire şi te confrunţi cu o explozie acneică, deşi te afli sub tratament cu anticoncepţionale, anunţă medicul pentru a găsi o soluţie favorabilă.

În momentul în care ceva nu este în regulă, corpul dă semnale de atenţionare, astfel încât să iei măsuri. Nici durerile de cap sau celebrele migrene nu trebuie ignorate, mai ales dacă apar după ce ai început să iei pilule. Durerile de cap se află într-o strânsă legătură cu hormonii şi cu ciclul menstrual, astfel că o bună parte a femeilor se pot confrunta cu sindromul premenstrual, ce cuprinde dureri de cap. În acest caz, organismul tău transmite semnalul că nivelul de estrogen din organism este la un nivel scăzut, moment în care este necesar să mergi la medicul specialist.

Libidoul lipseşte cu desăvârşire

Atât hormonii din organism, alimentaţia cât şi pilulele contraceptive pot afecta libidoul. Mai ales pilulele care sunt pe bază de hormoni nu ar trebui să influenţeze în niciun fel pofta pentru plăcerea din cuplu. Oricare dintre semnele de mai sus reprezintă un motiv alarmant, așa că nu ezita să vorbeşti cu medicul specialist la primul simptom nou ce apare în funcţionarea organismului tău.

Citit 1993 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Februarie 2022 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.