Ce să nu tolerezi niciodată într-o relaţie

Ce să nu tolerezi niciodată într-o relaţie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Într-o relaţie de cuplu trebuie să existe atracţie, afecţiune şi încredere, ceea ce ne face să devenim mai buni şi, în timp, să simţim că ne completăm unul pe celălalt. Cu toate acestea, ştim că, într-un anumit moment, vom fi nevoiţi să ne confruntăm cu situaţii dificile care, deşi uneori întăresc legăturile, alteori pot avea efecte asupra modului în care evoluează relaţia. Chiar dacă suişurile şi coborâşurile sunt normale în orice relaţie, este important să recunoaştem anumite comportamente şi acţiuni violente venite din partea partenerului, pe care să nu le tolerăm în niciun caz.

Controlul

Când accepţi să fii într-o relaţie cu cineva, vrei să-ţi împărtăşeşti viaţa, dar să nu accepţi ca partenerul să aibă control total asupra ta. Dacă îi permiţi să îţi spună ce să faci, cum să te îmbraci sau cu ce prieteni să-ţi petreci timpul, probabil că în timp va crede că are control asupra deciziilor tale. Continuarea acestui tip de relaţie poate distruge stima de sine şi libertatea ta de a-ţi dezvolta propria personalitate, potrivit clickpentrufemei.ro.

Agresivitatea

Indiferent dacă este vorba despre soţul sau despre prietenul tău, trebuie să respingi comportamentele agresive din punct de vedere fizic sau emoţional. Atacurile verbale, împingerile şi, în cel mai rău caz, loviturile sunt motive suficiente pentru a decide că acea persoană nu are ce căuta în viaţa ta.

Lipsa încrederii

Unul dintre punctele fundamentale ale oricărei relaţii este încrederea. Această valoare permite ambilor parteneri să se simtă siguri de persoana pe care o are alături şi, deşi nu sunteţi întotdeauna împreună, încrederea în tine îl va ajuta să se simtă sigur că tu îl iubeşti pe el. Lipsa acestei calităţi va duce la gelozie şi certuri.

Şantajul emoţional

Oamenii care tind să-şi manipuleze partenerii îşi analizează de obicei emoţiile în profunzime, astfel încât mai târziu să le poată folosi pentru a şantaja persoana. În general, ei încearcă să construiască un concept de dragoste toxică, în care toate acţiunile şi comportamentele lor sunt validate pentru că "te iubesc". Este foarte important să fii puternică atunci când te confrunţi cu un astfel de şantaj, pentru că orice semn de slăbiciune îi va permite să simtă că are control asupra ta.

Citit 1425 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Februarie 2022 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.