5.000 de pliante pentru responsabilizarea proprietarilor de câini

5.000 de pliante pentru responsabilizarea proprietarilor de câini
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Astăzi, vom încerca să vă fim de folos anunțând iniţiativa prin care grupul de acțiune comunitară "Câini pentru oameni" speră să contribuie major la responsabilizarea proprietarilor de câini - tipărirea și distribuția a 5.000 de pliante care detaliază obligațiile proprietarilor de câini, precum și amenzile care vor fi aplicate pentru nerespectarea acestora, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 339/2021.

"Întâlnim mulți gălățeni, proprietari de animale, în cadrul activităților asistate de animale desfășurate în Galați cu ajutorul specialiștilor din cadrul departamentului «Câini pentru oameni» Animal Society. Am constatat că nu toți cunosc obligațiile, nu au fost informați de medicul veterinar referitor la microcipare și sterilizare, nu cunosc nici particularitățile prevederilor locale privind condițiile de plimbare a câinilor în spațiul public sau de utilizare a mijloacelor de transport în comun. Toate aceste aspecte ne-au determinat să hotărâm tipărirea flyerelor, ca instrumente utile campaniei de informare a gălățenilor", ne-a declarat Anamaria Dandeş, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia Animal Society, în cadrul proiectului pe care îl desfășoară la Galați.

Sunt cinci modele de pliante, cu mesaje cât se poate de clare: "Fii parte a schimbării! Adoptă, nu cumpăra!", "Câine plimbat de un stăpân civilizat", "Respectă legea! Fii responsabil: sterilizează animalul tău de companie", "Cetățean civilizat, cu câinele la plimbat", care detaliază obligațiile proprietarilor de câini, prezintă textul HCL 339/2021 referitor la accesul animalelor de companie în mijloacele de transport în comun precum și amenzile ce vor fi aplicate pentru nerespectarea acestora. Nu lipsește nici îndemnul la adopție din adăposturile locale (Ecosal și "Ajutați-l pe Lăbuș").

"Pe flyere sunt gălățeni - membri ai acestui grup, pentru poze ne-a ajutat Iulia Kelt, pro bono, tipărirea lor a fost sprijinită de AS. În prima fază, au fost tipărite 5.000 de flyere. Intenționăm să împânzim orașul cu ele: cabinete veterinare, pet shopuri, saloane de înfrumusețare, frizerii, cafenele, restaurante, asociații de proprietari, farmacii, diverse afaceri locale. Încercăm să «atingem» gălățeni din cât mai multe medii și cartiere ale orașului; este necesară implicarea tuturor membrilor societății pentru a putea schimba peisajul urban: mai puțin câini abandonați, un oraș mai curat, stăpâni responsabili, care să respecte prevederile legale", spune Anamaria Dandeș.

Citit 1565 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2022 12:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.