De ce ar trebui să mănânci mai des portocale

De ce ar trebui să mănânci mai des portocale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În funcţie de sezon, portocalele au foarte multe beneficii asupra sănătăţii. Ele conţin o cantitate importantă de antioxidanţi, vitamine şi minerale care oferă organismului doza zilnică necesară de substanţe nutritive. În plus, fibrele sunt foarte bune pentru îmbunătăţirea digestiei şi pentru prevenirea constipaţiei, iar zahărul natural pe care-l conţin este bun pentru diabetici. Antioxidanţii din portocale luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi şi previn oxidarea colesterolului. Colesterolul oxidat te îmbolnăveşte din interior, împiedicând fluxul sangvin să ajungă la inimă, ceea ce poate provoca un atac de cord. În plus, proprietăţile antioxidante neutralizează efectele radicalilor liberi şi protejează inima de diverse afecţiuni.

Combat infecţiile virale

Portocalele sunt o sursă importantă de vitamina C, care este considerată un stimul al imunităţii. Când sistemul imunitar este puternic, organismul este capabil să lupte împotriva infecţiilor şi să prevină îmbolnăvirea. În plus, polifenolii prezenţi în portocală sunt antivirali, luptând cu virusul ajuns în corp şi care provoacă infecţia.

Citit 1178 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.