Remedii care ţin sub control colesterolul rău

Remedii care ţin sub control colesterolul rău
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nivelul ridicat al colesterolului rău (LDL) poate provoca, în timp, grave probleme de sănătate, iar printre cele mai frecvente afecţiuni se numără bolile cardiovasculare. Aşadar, pentru menţinerea sub control a colesterolului este esenţială o alimentaţie echilibrată organismului.

Hipercolesterolemia, cunoscută şi sub numele de acumularea excesivă de colesterol în artere, este o tulburare care afectează tot mai mulţi oameni. Lipidele, care sunt produse natural de ficat, se găsesc şi în multe alimente mâncate zilnic. Din acest motiv, organismul le depozitează. Ca rezultat, riscul de a suferi de boli cardiovasculare creşte. În plus, pot fi afectate şi alte organe. Pentru a evita creşterea nivelului de colesterol, este important să ai un stil de viaţă sănătos.

Acest lucru înseamnă o alimentaţie echilibrată, fără exces de grăsimi şi bogată în produse care ajută la eliminarea colesterolului rău. Pe lângă medicamentele prescrise de medic, foarte multe persoane încearcă să ţină sub control nivelul crescut de colesterol cu ajutorul remediilor naturale. Iată care sunt cele mai eficiente.

Lămâie şi usturoi

Atât lămâia, cât şi usturoiul sunt surse importante de antioxidanţi - compuşi care elimină colesterolul depozitat pe arte re. În plus, cele două produse purifică sângele şi previn bolile cauzate de inflamaţie. Pentru prepararea remediului, ai nevoie de un căţel de usturoi şi de sucul de la o jumătate de lămâie. Sfărâmă usturoiul, apoi amestecă-l cu sucul de lămâie. Mănâncă pasta obţinută dimineaţa, timp de trei săptămâni.

Vin şi pătrunjel

Vinul roşu şi pătrunjelul formează un remediu vechi, care a fost folosit de-a lungul anilor pentru scăderea nivelului de colesterol.

Antioxidanţii prezenţi în cele două ingrediente împiedică depozitarea lipidelor pe pereţii arterelor, prevenind astfel creşterea tensiunii arteriale. Ai nevoie de 400 de mililitri de vin roşu şi de trei linguri de pătrunjel tocat. Pune vinul roşu într-o sticlă, după care adaugă pătrunjelul tocat. Închide capacul sticlei, agită-l şi apoi depozitează-l într-un loc întunecat. Lasă-l 12 zile, după care poate fi consumat. Se beau 100 de mililitri înainte de fiecare masă. Continuă tratamentul timp de două săptămâni.

Citit 1788 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.