Castanele, leac în varice şi hemoroizi

Castanele, leac în varice şi hemoroizi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dacă te confrunţi cu varice sau cu hemoroizi, este bine să încerci remediile alternative pe bază de castane. Aceste leacuri sunt ușor de preparat, mai ales în sezonul rece, când castanele se găsesc mai ușor în pieţe și în magazine.

Dacă simptomele hemoroizilor (mâncărime, iritaţie, durere și sângerare rectală) nu-ţi dau pace, este indicat să folosești unguentul de castane sălbatice. Pentru a-l pregăti, curăţă câteva castane și fierbe-le în apă, până când se înmoaie. Strecoară apa, pasează-le, cu ajutorul unui blender, apoi amestecă-le cu o cantitate egală de untură de porc curată. Păstrează crema într-un borcan, la frigider, și aplică, la nevoie. Remediul nu înlocuieşte un stil de viaţă sănătos şi nici consultul medical, în cazul în care te confrunţi cu hemoroizi.  

Insuficienţa venoasă este o afecţiune care se poate manifesta prin apariţia varicelor și prin umflarea picioarelor. În completarea tratamentului indicat de medic, poţi să folosești tinctura din castane sălbatice, care ameliorează aceste simptome, prin îmbunătăţirea fluxului sangvin. Tinctura se folosește atât în uz intern, dar și pentru uz extern, la masarea picioarelor umflate. Pentru a o prepara, ai nevoie de 250 de grame de castane și de un litru de alcool, de 40 de grade. Pui toate ingredientele într-un borcan, amesteci, apoi închizi bine borcanul cu un capac. Lași tinctura la macerat 14 zile, într-un loc răcoros și ferit de lumină, apoi strecori. Pentru uz intern, este indicat să cumperi tinctura de la farmacie. În acest caz, se iau câte 10-15 picături, de trei ori pe zi, diluate în 50 de mililitri de apă fiartă și răcită sau la recomandarea specialistului.

Citit 1755 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.