Seminţele de dovleac, benefice în bolile prostatei

Seminţele de dovleac, benefice în bolile prostatei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nutriționiștii din Japonia pun seminţele de dovleac (bostan) pe primul loc în tabelul produselor alimentare, deoarece acestea conţin circa 50 la sută grăsimi, vitamine, microelemente şi mai ales zinc. Aceste seminţe sunt recomandate în lupta cu prostatita, cu constipaţia şi cu balonarea. Sunt diuretice, întăresc muşchiul cardiac şi rinichii, ajută la creşterea părului, elimină metalele grele din organism.

Pentru tratarea acestor afecţiuni, se prepară laptele de bostan dintr-un pahar de seminţe pisate într-un vas de lut şi trei pahare de apă clocotită. Se strecoară, se stoarce bine terciul şi se bea lichidul obţinut de trei ori pe zi, câte jumătate de pahar, înainte de masă.

Specialiştii în medicină naturistă încurajează consumul seminţelor de dovleac, care ”desfundă” vasele de sânge, reglează colesterolul şi stimulează activitatea rinichilor. Se mai recomandă în alimentația persoanelor cu boli hepatice şi cardiovasculare, a femeilor însărcinate şi a copiilor. Un studiu realizat de cercetătorii francezi a arătat ca bărbaţii cu un nivel ridicat de magneziu prezintă un risc cu 40 la sută mai mic de a muri tineri. Cum aţi putut ghici deja, seminţele de dovleac conţin şi o cantitate importantă de magneziu.

Citit 2091 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.