Soluții pentru problemele care ucid relațiile

Soluții pentru problemele care ucid relațiile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dezavantajul confortului în orice relație care a trecut deja de prima etapă, a îndrăgostirii, este că, deseori, îi determină pe parteneri să ia relația de bună. De foarte multe ori, într-o relație în care rutina și obișnuința și-au făcut locul, obiceiuri cotidiene, proaste, pe care le avem cu toții, ne pot afecta fără să ne dăm seama.

1. Îți neglijezi relația

Relațiile sunt legături dinamice care necesită atenție și îngrijire zilnică. Gândește-te la relația ta ca la o grădină: dacă ai grijă de ea doar când îți amintești, grădina ta se va usca foarte repede. Trebuie să scapi de toate buruienile, trebuie „udată” și îngrijită aproape zilnic. Aceeași grijă ar trebui să o arăți și relației tale.

2. Porți ranchiună

Dacă nu poți merge mai departe, chiar și atunci când partenerul își cere scuze sincer, și a trecut mult timp, această relație cu greu va continua. Când oferi iertarea, asigură-te că o faci serios. Nu continua să trăiești în trecut și să „scoți ochii”, doar pentru că ți-ar putea servi ca un avantaj.

3. Trebuie să ai întotdeauna dreptate

Nimeni nu are dreptate sută la sută din timp. A fi capabil să-ți ceri scuze, înseamnă să poți recunoaște că ai făcut ceva greșit. În sens contrar, declari că ai întotdeauna dreptate și partenerul tău întotdeauna greșește, ceea ce nu se poate întâmpla! Nu este o competiție, așa că a pierde câteva bătălii pe parcurs nu este sfârșitul lumii.

4. Nu petreci timp de calitate în relația ta

Vorbim de calitate, nu de cantitate. Toate orele din lume pe care le-ați putea petrece împreună, sunt mult mai puțin importante decât modul în care ajungi să le folosești. Fie că este vorba de o întâlnire, o simplă plimbare sau o conversație despre cum a decurs ziua ta, investește timp semnificativ și de calitate în relația cu partenerul tău.

5. Încerci să schimbi relația

Te-ai îndrăgostit de partenerul tău așa cum este el, așa că, de ce să încerci să-l schimbi? Dacă nu-l poți accepta așa cum este, cu bune și rele, atunci poate că nu ești în relația potrivită. Oamenii se pot schimba uneori, dar trebuie să-și dorească, nu pentru că altcineva le impune.

Citit 4832 ori Ultima modificare Duminică, 09 Aprilie 2023 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.